• Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου
  • 02:15

Αυτές είναι οι τροφές που δεν πρέπει να τρώτε το βράδυ, γιατί δυσκολεύουν την πέψη και προκαλούν αϋπνία

Οι τροφές που τρώμε το βράδυ πρέπει να επιλέγονται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς το βραδινό είναι το μόνο γεύμα που ο οργανισμός δεν προλαβαίνει να διασπάσει.

Οι τροφές που τρώμε το βράδυ πρέπει να επιλέγονται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς το βραδινό είναι το μόνο γεύμα που ο οργανισμός δεν προλαβαίνει να διασπάσει.

Τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας, καίγονται με τις δραστηριότητες ή την εκγύμναση. Έτσι, οι θερμίδες που μπαίνουν στον οργανισμό το βράδυ δεν αποβάλλονται, αλλά παραμένουν και γίνονται πάχος.

Κάποιες τροφές επηρεάζουν τον ύπνο και δυσκολεύουν την πέψη, γι’ αυτό και είναι καλό να αποφεύγονται και να αντικαθιστώνται από άλλες, πιο εύπεπτες.

Λαχανικά
Ούτε τα λαχανικά, που είναι τροφή θρεπτική, είναι κατάλληλα για βραδινό σνακ, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που χρειάζονται αρκετή ώρα για να απορροφηθούν και να διασπαστούν μέσω του πεπτικού συστήματος. Έτσι, ο ύπνος καθυστερεί μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πέψης.

Ζυμαρικά
Τα ζυμαρικά, όπως τα μακαρόνια ή το ρύζι, είναι χορταστικές τροφές, γι’ αυτό και πολλοί τα επιλέγουν για να δαμάσουν την πείνα τους. Είναι όμως τροφές πλούσιες σε λιπαρά, που αυξάνουν το βάρος, επειδή οι υδατάνθρακες μετατρέπονται γρήγορα σε λίπος, οπότε είναι καλό να αποφεύγονται το βράδυ.

Σοκολάτα
Ακόμη και η μαύρη σοκολάτα, που θεωρείται πιο υγιεινή, περιέχει καφεΐνη και θεοβρωμίνη, ουσίες με διεγερτική δράση, που διαταράσσουν τον ύπνο. Η ζάχαρη αυξάνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και τροφοδοτεί με ενέργεια τον οργανισμό. Η ενέργεια που τις νυχτερινές ώρες δεν μπορεί να διοχετευτεί, αποθηκεύεται και μετατρέπεται σε λίπος.

Πατατάκια
Στα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως είναι τα πατατάκια και άλλα παρόμοια σνακ, περιέχουν γλυκαντικές ουσίες και γλουταμινικό νάτριο, συστατικά που προκαλούν αϋπνία.

Κόκκινο κρασί
Έρευνες αποδεικνύουν, ότι το κόκκινο κρασί ωφελεί την καρδιά, καθώς περιέχει την αντιοξειδωτική ουσία ρεσβερατρόλη.
Όμως περιέχει και αλκοόλ, που εμποδίζει τον βαθύ ύπνο, με αποτέλεσμα την ελλειπή ξεκούραση.

Send this to a friend