• Κυριακή, 20 Ιανουαρίου
  • 08:58

Διακοπές για δύο... χωρίς τα παιδιά… χωρίς τύψεις

Το καλοκαίρι μπήκε, η περίοδος των διακοπών πλησιάζει και υπάρχει ένα θέμα που απασχολεί πολλές από εσάς: Διακοπές με και χωρίς το παιδί.

"Λυγίζετε" και μόνο στην σκέψη, ότι δεν θα έχετε το αγγελούδι σας μαζί. Όμως από την άλλη, θέλετε και λίγο χρόνο με τον σύζυγό σας... Απόλυτα λογικό. Για αυτό, λοιπόν, σήμερα, η Αναστασία Φωκά είναι μαζί μας, για να μας μιλήσει για αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα.

Διαβάστε τα όσα έχει να πει, πραγματικά αξίζει:

Γράφει η Αναστασία Φωκά

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά. Τα σχολεία κλείνουν και εμείς σκεφτόμαστε πότε θα πάρουμε την άδεια μας για να πάμε διακοπές!

Νομίζω οι περισσότεροι από εμάς θα θέλαμε να είμαστε ήδη σε μια παραλία.

Για εμάς, τους γονείς, διακοπές σημαίνει φουσκωτά, παιδιά, σωσίβια, κουβαδάκια και παιχνίδι στην παραλία ακόμα και όταν νιώθουμε κουρασμένοι και θέλουμε απλά να ξαπλώσουμε και να απολαύσουμε τη θάλασσα. Φυσικά, αυτές τις στιγμές με τα παιδιά μας δεν θα τις αλλάζαμε με τίποτα.

Όμως και εμείς έχουμε ανάγκη να πάμε κάπου μόνο οι δυο μας, να ξυπνάμε και να κοιμόμαστε χωρίς πρόγραμμα, να τονώσουμε τη σχέση μας και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας.

Πολλοί γονείς δυσκολεύονται να αφήσουν πίσω τα παιδιά τους και να πάνε κάπου μόνο οι δυο τους έστω και για ένα διήμερο. Το να πάμε μόνοι διακοπές δεν σημαίνει ότι αγαπάμε λιγότερο τα παιδιά μας. Ένα ταξίδι μόνο για μας θα μας φέρει πιο κοντά, θα μας ξεκουράσει και θα μας κάνει καλύτερους γονείς, αφού οι ξεκούραστοι και χαρούμενοι γονείς είναι σίγουρα καλύτεροι με τα παιδιά τους.

4 λόγοι για να πάμε διακοπές χωρίς τα παιδιά … χωρίς τύψεις:

* Θα έρθουμε ξανά πιο κόντα με το σύντροφό μας. Ενα ταξίδι μπορεί να μας φέρει πιο κοντά. θα θυμηθούμε ότι μπορούμε να περάσουμε καλά μαζί, να

γελάσουμε και να διασκεδάσουμε. Θα επιστρέψουμε πιο δεμένοι και πιο αγαπημένοι.

* Θα κοιμηθούμε. Μέσα στην καθημερινότητα μας με τα παιδιά ο ύπνος είναι κάτι που μας λείπει. Συχνά νιώθουμε κουρασμένοι και χωρίς ενέργεια. οι διακοπές μας ανανεώνουν και μας βοηθούν να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με περισσότερη υπομονή.

* Θα νιώσουμε ελεύθεροι. Μακριά από το πρόγραμμα της καθημερινότητας νιώθουμε ξανά ότι μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε χωρίς να σκεφτούμε τι ώρα πρέπει να επιστρέψουμε.

* Το να ξεφεύγουμε από την πίεση της καθημερινότητας μας κάνει μόνο καλό. Είναι υγιές και το έχουμε ανάγκη.

H Αναστασία Φωκά είναι Ψυχολόγος-Οικογενειακή Σύμβουλος.

Για περισσότερα άρθρα της, επισκεφθείτε το anastasiasworld.gr

Send this to a friend