• Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου
  • 23:11

Ευτυχισμένος γάμος: 7 τρόποι για να τον πετύχεις

Πολλές φορές με ρωτούν “πόσο εύκολο είναι ένας γάμος να είναι ευτυχισμένος;” “Πόσο εύκολο είναι ένα ζευγάρι να μείνει χαρούμενο μαζί;”

Πολλές φορές με ρωτούν “πόσο εύκολο είναι ένας γάμος να είναι ευτυχισμένος;” “Πόσο εύκολο είναι ένα ζευγάρι να μείνει χαρούμενο μαζί;”

Γράφει η Αναστασία Φωκά

Οι περισσότεροι από εμάς ξεκινάμε την κοινή μας ζωή με ενθουσιασμό, ονειρευόμαστε ότι το “για πάντα μαζί” στη δική μας περίπτωση θα γίνει πράξη. Τα συναισθήματά μας είναι έντονα και δεν ξεχνάμε να τα εκφράζουμε συνεχώς ο ένας στον άλλο. Περνώντας ο καιρός τα πράγματα αλλάζουν, απομακρυνόμαστε. Η καθημερινότητα, μας κάνει να ξεχνάμε τα όμορφα λόγια, τις ρομαντικές στιγμές και το χρόνο που θα έπρεπε να περνάμε οι δυο μας.

8 τρόποι για να έχετε έναν ευτυχισμένο γάμο:

1. Επικοινωνήστε, συζητήστε με τον/την σύντροφο σας για οτιδήποτε σας απασχολεί.

2. Μην κρίνετε ο ένας τον άλλο, με τις αρνητικές κριτικές χαλάτε τη σχέση σας.

3. Κρατήστε την ερωτική σας ζωή ζωντανή.

4. φροντίστε τον εαυτό σας, μην παραμελείτε την εξωτερική σας εμφάνιση και μην αφήνετε τις ανάγκες σας σε δεύτερη μοίρα.

5. Να περνάτε χρόνο μαζί, να βρίσκετε χρόνο μόνο για τους δυο σας.

6. Δέξου τον/ την σύντροφο σου όπως είναι, μην προσπαθήσεις να τον/ την αλλάξεις.

7. Να σέβεστε ο ένας τον άλλο.

Ο γάμος θέλει πολλή δουλειά και από τους δυο συντρόφους για να είναι ευτυχισμένος. Πρέπει και οι δυο να προσπαθούν πολύ για τη σχέση τους, να περνούν χρόνο μαζί, να δείχνουν ενδιαφέρον, να ζητάνε συγνώμη όταν κάνουν λάθη και να λύνουν τα προβλήματα που προκύπτουν.

*Η Αναστασία Φωκά είναι ψυχολόγος - οικογενειακή σύμβουλος. Για περισσότερα άρθρα της, μπορείτε να επισκεφθείτε το anastasiasworld.gr

Send this to a friend