Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Live Τώρα TheCaller Web TV - Θοδωρής Δουλουμπέκης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Διπλή δολοφονία στα Χανιά: Συγκλονίζει η κόρη του 82χρονου, αναζητείται ο δράστης

ΥΓΕΙΑ - ΕΥΕΞΙΑ

Φοράτε τα καινούρια σας ρούχα πριν τα πλύνετε; – Δείτε τους λόγους που πρέπει να το σταματήσετε

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αγοράζουν κάποιο ρούχο και το φορούν απευθείας, χωρίς να το πλύνουν..

Δείτε επίσης

Sophie Turner: Η πρωταγωνίστρια του Game of Thrones μίλησε για τις αυτοκτονικές τάσεις κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς
Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Οι αποκαλύψεις για τη σύλληψη στο Χονγκ Κονγκ: «Είχα πάθει σοκ, έκλαιγα…»

Ο ενθουσιασμός που συνοδεύεται με την αγορά καινούριων ρούχων είναι μεγάλος. Πολλές φορές όμως, μας εμποδίζει να σκεφτούμε ότι πιθανότατα βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας.

Το πλύσιμο των καινούριων ρούχων είναι ύψιστης σημασίας. Τα ρούχα στα καταστήματα δοκιμάζονται από πολλούς ανθρώπους, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται μικρόβια μετά από κάθε δοκιμή. Όμως, πέρα από τα μικρόβια που μεταφέρονται από άνθρωπο σε άνθρωπο, όταν φοράμε καινούρια ρούχα χωρίς να τα πλένουμε, εκθέτουμε το σώμα μας σε χημικές ουσίες που βρίσκονται στα διάφορα υφάσματα.

Η Λάνα Χογκ, η οποία δραστηριοποιείται στη βιομηχανία υφασμάτων, προειδοποιεί ότι οι βαφές υφασμάτων δεν είναι φιλικές προς το δέρμα και προκαλούν συχνά ερεθισμούς και άλλες σοβαρές δερματικές αντιδράσεις, ιδιαίτερα σε άτομα που έχουν αλλεργία σε κάποια από τις χημικές ουσίες.

Όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα ή προδιάθεση σε δερματικές παθήσεις, όπως δερματίτιδα, είναι απαραίτητο να πλένουν τα καινούρια ρούχα πριν τα φορέσουν. Η Χονγκ αναφέρει πως, ακόμη και τα υφάσματα που είναι κατασκευασμένα από 100% βαμβάκι, τα οποία θεωρούνται πιο φιλικά στο δέρμα, προτού διατεθούν στα καταστήματα, περνούν από ειδική επεξεργασία με διάφορες χημικές ουσίες.

Ανεξάρτητα από τις χημικές ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα, τα ρούχα που βρίσκονται για αρκετό καιρό στα καταστήματα, έχουν δοκιμαστεί από πολλούς ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι το ρούχο “κουβαλάει” νεκρά δερματικά κύτταρα και τρίχες και αυτό μόνο στη σκέψη, δεν είναι καθόλου ευχάριστο.

Μην παραμελείται ποτέ το πλύσιμο των καινούριων ρούχων προτού τα χρησιμοποιήσετε.