Αθήνα

22 oC

ελαφρές νεφώσεις

Live Τώρα TheCaller Web TV - Θοδωρής Δουλουμπέκης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αδέσποτα: Ο δήμος Αθηναίων τα εκπαιδεύει για υιοθεσία

ΥΓΕΙΑ - ΕΥΕΞΙΑ

Γιαούρτι, σοκολάτα, ρύζι κι ακόμη 7 τρόφιμα, που μπορούμε να καταναλώσουμε ακόμη κι αν έχουν λήξει!

Μερικά αντέχουν ακόμη και μήνες

Μέσα από εδώ, θα με μάθετε καλύτερα αγαπημένα μου κορίτσια, και αυτό μου αρέσει πολύ!

Ανήκω, λοιπόν, στη κατηγορία των ανθρώπων, που χαλαρώνουν ψωνίζοντας στο σούπερ μάρκετ. Δηλαδή, υπάρχουν μέρες -μη γελάσετε παρακαλώ- που προτιμώ, αντί ας πούμε να πάω για καφέ, να επισκεφτώ το σούπερ μάρκετ και να ψωνίζω με τις ώρες!

Όπως καταλαβαίνετε, κάποιες φορές αγοράζω και προϊόντα που δεν τα χρειάζομαι απόλυτα. Βρήκα, όμως, τρόπο να τα καταναλώνω άφοβα ακόμα και μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης… Μη φοβάστε, η ημερομηνία λήξης των τροφίμων δεν είναι πάντα ενδεικτική της κατανάλωσής τους.

Μάλιστα, ο Independent, είχε δημοσιεύσει σχετική λίστα, παρουσιάζοντας κάποια από αυτά τα τρόφιμα, που μπορούν να φαγωθούν ακόμα κι αν η ημερομηνία τους έχει παρέλθει. Εγώ έχω ήδη καταναλώσει κάποια από αυτά… εσείς;

Δείτε τα αναλυτικά:

1. Πατατάκια
Το (πολύ) αλάτι που έχουν τα τσιπς, βοηθά ιδιαίτερα στην συντήρησή τους.

2. Σοκολάτα
Η ζάχαρη λειτουργεί αντίστοιχα όπως το αλάτι, συντηρώντας το εκάστοτε τρόφιμο.

3. Κέτσαπ
Τρόφιμα όπως η κέτσαπ, διατηρούνται έως και 12 μήνες, σύμφωνα με την σχετική λίστα, αν φυλάσσονται σε δροσερό, ξηρό μέρος ή στο ψυγείο.

4. Γιαούρτι
Αυτό που προκαλεί αίσθηση, είναι το γιαούρτι, καθώς μπορεί να διατηρηθεί ακόμη και έξι μήνες (!) μετά την ημερομηνία λήξης του. Βέβαια, πρέπει αφαιρέσετε το στρώμα της μούχλας που έχει μαζέψει στην επιφάνεια και μετά, μπορείτε να το καταναλώσετε άφοβα.

5. Τυρί
Αρκετά είδη τυριών, και κυρίως τα σκληρά, θεωρείται, μάλιστα, καλό να έχουν αυτή την ιδιαίτερη… μούχλα.

6. Γάλα
Σίγουρα, με το γάλα την έχουμε πατήσει όλες και όλοι. Μία, δυο μέρες έχει λήξει και το σκεφτόμαστε… Αν δεν έχει δυσάρεστη οσμή, πάντως και δεν έχει αρχίσει να πήζει, μπορεί να καταναλωθεί.

7. Αυγά
Πως θα καταλάβουμε αν τα αυγά μπορούν να καταναλωθούν; Βάλτε τα σε ένα μπολ με νερό. Αν επιπλέουν, σημαίνει ότι έχουν βακτήρια και αέρια στο εσωτερικό τους. Αν βυθιστούν, τότε μπορείτε να τα φάτε.

8. Ψωμί
Αν το ψωμί έχει μπαγιατέψει, μπορείτε να το ζεστάνετε στην τοστιέρα ή τον φούρνο. Αν έχει μούχλα όμως, το πετάτε  χωρίς δεύτερη σκέψη.

9. Ρύζι
Το ρύζι, αντέχει για αρκετούς μήνες, ακόμα και για χρόνια, όπως αναφέρεται στην σχετική λίστα το Independent.

10. Φρούτα & λαχανικά
Αν δεν έχουν μούχλα, μπορείτε να τα καταναλώσετε.