• Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου
  • 15:38

Καλοκαίρι: Πως να έρθετε πιο κοντά με το παιδί σας

Τα σχολεία έχουν κλείσει και η περίοδος των διακοπών έχει ήδη ξεκινήσει!

Όπως μας γράφει σήμερα η γνωστή ψυχολόγος Αναστασία Φωκά, το καλοκαίρι είναι μία εποχή, που μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά στο παιδί σας...

Διαβάστε τα όσα έχει να πει, πραγματικά αξίζει:

Γράφει η Αναστασία Φωκά

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που θέλουμε να χαλαρώσουμε. Να ξεκουραστούμε και να γεμίσουμε μπαταρίες για το χειμώνα που έρχεται. Είναι η εποχή που έχουμε περισσότερες μέρες άδεια από τη δουλειά και κανονίζουμε που θα πάμε διακοπές.

Αλλά ακόμα κι αν για κάποιο λόγο δεν πάμε διακοπές σίγουρα προσπαθούμε τις μέρες που δεν δουλεύουμε να κάνουμε ένα πρόγραμμα διαφορετικό. Να πάμε θάλασσα, να κάνουμε βόλτες από το πρωί, να χαρούμε τα παιδιά μας και να ζήσουμε όμορφες στιγμές μακριά από το άγχος και το πρόγραμμα της καθημερινότητας.

Αυτοί οι χαλαροί ρυθμοί μας δίνουν την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στα παιδιά μας και να επικοινωνήσουμε μαζί τους περισσότερο.

6 τρόποι για να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά μας:

* Καθίστε για πρωινό όλοι μαζί . Το καλοκαίρι έχουμε την ευκαιρία να ξυπνάμε όλοι μαζί και να είμαστε χαλαροί. Ξυπνήστε, ετοιμάστε μαζί το πρωινό σας και οργανώστε το πρόγραμμα της ημέρας σας. Πείτε τι σκέφτεστε και ακούστε και τις προτάσεις των παιδιών.

* Ακούστε τα! Θα περάσετε αρκετό χρόνο μαζί. Συζητήστε μαζί τους, ακούστε τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

* Μιλήστε τους. Πείτε τους ότι τα αγαπάτε, μοιραστείτε κι εσείς μαζί τους τα συναισθήματά σας.

* Δημιουργήστε αστείες στιγμές. Βρείτε λόγους για να γελάσετε μαζί, πείτε ανέκδοτα, γελάστε όλοι μαζί με μια αστεία στιγμή στη βόλτα, στο σπίτι, στην παραλία.

* Παίξτε μαζί. Τώρα έχετε ελεύθερο χρόνο, εκμεταλλευτείτε τον για να παίξετε και να διασκεδάσετε με τα παιδιά σας.

* Χαλαρώστε. Στις διακοπές ξεχάστε το ρολόι και το πρόγραμμα. Βγείτε από το πρόγραμμα χωρίς τύψεις και μη βιάζεστε, τώρα δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης, απλά απολαύστε τις στιγμές με την οικογένειά σας

Send this to a friend