• Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου
  • 00:40

Κρίση στο γάμο μετά το παιδί; 7 τρόποι για να έρθουμε ξανά κοντά

H Ψυχολόγος-Οικογενειακή σύμβουλος, Αναστασία Φωκά, είναι σήμερα μαζί μας, εδώ στο Maria's Diary, για να μας μιλήσει για ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί πολλές από εσάς: Την κρίση στον γάμο μετά το παιδί.

Βλέπετε, οι προτεραιότητες αλλάζουν, οι δυνάμεις εξαντλούνται και η όρεξη... δεν είναι όπως παλιά. Υπάρχει κάποια λύση για τις νέες συνθήκες στον γάμο μας; Η γνωστή ψυχολόγος μας αποκαλύπτει...

Γράφει η Αναστασία Φωκά

Εμείς οι γονείς ξέρουμε ότι όταν έρχεται το μωράκι μας στο σπίτι, γίνεται η προτεραιότητά μας. Όλος ο κόσμος μας κινείται γύρω του. Κοιμόμαστε, όσο προλαβαίνουμε, όταν κοιμάται και εκείνο, η καθημερινότητα μας είναι γεμάτη με πιπίλες, μπιμπερό, αποστειρωτές.

Ο πρώτος καιρός με το μωρό στο σπίτι έχει λίγο άγχος, αϋπνία, κούραση. Σε αυτή τη φάση οι γονείς δύσκολα ζητάμε βοήθεια. Προσπαθούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας. Φτιάχνουμε το πρόγραμμα μας γύρω από τα παιδί και τις ανάγκες του.

Αυτό το πρόγραμμα όμως επηρεάζει τη σχέση μας αφού από ζευγάρι γινόμαστε, μόνο, γονείς. Η ερωτική μας ζωή και η επικοινωνία αποδυναμώνονται. Η προσωπική και κοινωνική μας ζωή περνά σε δεύτερη μοίρα. Αυτές οι αλλαγές συνήθως προκαλούν κρίση στη σχέση.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να έρθουμε ξανά κόντα;

• Κλείστε ξανά ραντεβού. Ναι, ραντεβού. Κανονίστε όσο πιο συχνά μπορείτε να συναντιέστε στο αγαπημένο σας στέκι, όπως παλιά.

• Επικοινωνήστε με το σύντροφο σας. Πείτε του πως νιώθετε και τι σας έχει λείψει. Μη φοβάστε να μοιράζεστε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας.

• Όταν κοιμηθεί το παιδί καθίστε στον καναπέ βάλτε ένα ποτήρι κρασί και δείτε ταινία.

• Ζητήστε βοήθεια. Είναι σημαντικό να μένει το παιδί με κάποιον που εμπιστεύεστε, για να μπορείτε να βγαίνετε με τους φίλους σας

• Όταν είστε οι δυο σας συζητήστε για οτιδήποτε άλλο εκτός το μωρό.

• Τονώστε την ερωτική σας ζωή.

*H Αναστασία Φωκά είναι Ψυχολόγος-Οικογενειακή σύμβουλος
Για περισσότερα άρθρα της επισκεφθείτε το anastasiasworld.gr

Send this to a friend