Αθήνα

 

19 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Άρης Πορτοσάλτε: Ζήτημα μηνών να εκλεγεί ξανά κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία

ΥΓΕΙΑ - ΕΥΕΞΙΑ

ΜΥΚΗΤΕΣ ΝΥΧΙΩΝ: ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η θεραπεία για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών δεν είναι πάντα απαραίτητη. Και μερικές φορές η αυτοφροντίδα και τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα καθαρίζουν τη μόλυνση.

Για να μάθετε εάν έχετε μύκητα στα νύχια, ένας δερματολόγος εξετάζει τα νύχια σας και το κοντινό σας δέρμα. Είναι σημαντικό να ελέγχετε το δέρμα γιατί ο μύκητας μπορεί να εξαπλωθεί. Μπορεί να έχετε ήδη μια λοίμωξη του δέρματος που προκαλείται από μύκητες όπως το πόδι του αθλητή.

Για να απαλλαγείτε από τη μόλυνση, θα χρειαστεί να θεραπεύσετε όλες τις μολυσμένες περιοχές.

Πριν σας δώσει τη διάγνωση, ο δερματολόγος σας μπορεί επίσης να πάρει μερικά δείγματα. Η συλλογή λίγων υπολειμμάτων από κάτω από ένα νύχι, το κόψιμο μέρους του νυχιού σας ή το ξύσιμο ενός μέρους του δέρματος μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο. Σε ένα εργαστήριο, αυτά τα δείγματα μπορούν να εξεταστούν σε μικροσκόπιο για να διαπιστωθεί τι προκαλεί το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης : Μύκητες στα νύχια : Συμβουλές και θεραπείες για το σπίτι

Θεραπευτική αγωγή

Η θεραπεία για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών δεν είναι πάντα απαραίτητη. Και μερικές φορές η αυτοφροντίδα και τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα καθαρίζουν τη μόλυνση. Μιλήστε με τον γιατρό σας εάν η κατάστασή σας δεν βελτιωθεί. Η θεραπεία εξαρτάται από τη σοβαρότητα της κατάστασής σας και τον τύπο του μύκητα που την προκαλεί. Μπορεί να χρειαστούν μήνες για να δείτε αποτελέσματα. Και ακόμα κι αν η κατάσταση των νυχιών σας βελτιωθεί, οι επαναλαμβανόμενες μολύνσεις είναι συχνές.

Πώς αντιμετωπίζουν οι δερματολόγοι μια μυκητιασική λοίμωξη των νυχιών;

Η θεραπεία συνήθως ξεκινά με τον δερματολόγο σας να κόβει τα μολυσμένα νύχια σας, να κόβει κάθε μολυσμένο νύχι στο σημείο όπου προσκολλάται στο δάχτυλο ή στα δάχτυλά σας. Ο δερματολόγος σας μπορεί επίσης να ξύσει τα υπολείμματα κάτω από το νύχι. Αυτό βοηθά να απαλλαγούμε από κάποιους μύκητες.

Για να απαλλαγούμε πλήρως από τη μόλυνση, οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται επίσης μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες θεραπείες:

Φάρμακο που εφαρμόζετε στο νύχι: Εάν έχετε μια ήπια λοίμωξη, ένα φάρμακο που εφαρμόζετε στα νύχια σας μπορεί να απαλλαγεί από τη μόλυνση. Αυτή η θεραπεία βοηθά να κρατήσει έξω τους νέους μύκητες ενώ τα νύχια μεγαλώνουν. Τα νύχια μεγαλώνουν συνήθως σε τέσσερις έως έξι μήνες. Τα νύχια των ποδιών χρειάζονται περισσότερο χρόνο, συνήθως χρειάζονται 12 έως 18 μήνες.

Πιθανώς το πιο δύσκολο μέρος αυτής της θεραπείας είναι να θυμάστε να τη χρησιμοποιείτε όσο συχνά συνταγογραφείται. Ορισμένες θεραπείες πρέπει να εφαρμόζονται καθημερινά. Άλλα κάνετε αίτηση μία φορά την εβδομάδα. Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, είναι σημαντικό να εφαρμόζετε αυτά τα φάρμακα ακριβώς σύμφωνα με τις οδηγίες.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες από αυτά τα φάρμακα είναι γενικά ήπιες. Πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν ερυθρότητα και πρήξιμο, νύχι που έχει εισχωρήσει προς τα μέσα και τσούξιμο ή κάψιμο όταν εφαρμόζετε το φάρμακο. Σε κλινικές δοκιμές, καμία από αυτές τις παρενέργειες δεν έκανε τους ασθενείς να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη θεραπεία.

Συνδυαστική θεραπεία: Μερικές φορές, ο μύκητας των νυχιών είναι δύσκολο να καθαριστεί. Μελέτες δείχνουν ότι η λήψη αντιμυκητιασικών χαπιών και η εφαρμογή φαρμάκου στα νύχια σας μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική από τη χρήση οποιασδήποτε θεραπείας μόνης.

Αφαίρεση νυχιών: Εάν έχετε σοβαρή λοίμωξη ή άλλες θεραπείες απλώς δεν έχουν αποτέλεσμα, ο δερματολόγος σας μπορεί να σας συστήσει να αφαιρέσετε το νύχι για να απαλλαγείτε από τη μόλυνση. Ο δερματολόγος σας θα χρησιμοποιήσει μία από τις παρακάτω τεχνικές για να αφαιρέσει το νύχι:

  • Μη χειρουργική αφαίρεση νυχιών (μια χημική ουσία εφαρμόζεται στο νύχι)
  • Χειρουργική αφαίρεση νυχιών

Ο δερματολόγος σας μπορεί να πραγματοποιήσει και τους δύο τύπους αφαίρεσης νυχιών σε ιατρείο ή κλινική. Με οποιαδήποτε διαδικασία, το νύχι μπορεί να αναπτυχθεί ξανά. Εάν η λοίμωξη δεν ξεκαθαρίσει, ωστόσο, ο δερματολόγος σας μπορεί να περιποιηθεί το νύχι έτσι ώστε να μην μπορεί να αναπτυχθεί ξανά.

Οι ερευνητές συνεχίζουν να αναζητούν ασφαλείς, αποτελεσματικές θεραπείες

Αν και υπάρχουν πολλές θεραπευτικές επιλογές, καμία δεν είναι ιδανική. Το φάρμακο που εφαρμόζεται στα νύχια έχει χαμηλό ποσοστό ίασης. Τα αντιμυκητιακά χάπια μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες. Η αφαίρεση των νυχιών απαιτεί φροντίδα του τραύματος.

Για τη βελτίωση της θεραπείας, οι ερευνητές αναζητούν νέους και καλύτερους τρόπους για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών. Μια θεραπεία που δείχνει πολλά υποσχόμενη είναι η χρήση λέιζερ και θεραπειών φωτός για τον καθαρισμό των μυκήτων των νυχιών. Αν και πολλά υποσχόμενο, χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να γνωρίζουμε εάν αυτή η θεραπεία μπορεί να προσφέρει ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία για τους περισσότερους ανθρώπους.

Οι ερευνητές εξετάζουν επίσης άλλες πιθανές θεραπείες, όπως επιθέματα, βερνίκια νυχιών και τζελ.

Ροή Ειδήσεων

07/10/2022 | 08:28

Θάνος Δημάδης: Ξανά ερωτευμένος ο δημοσιογράφος – Η φωτογραφία με τον νέο του σύντροφο

07/10/2022 | 08:15

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει η Μάγδα Φύσσα στο Εφετείο – «Παύλο, τα κατάφερες γιε μου!»

07/10/2022 | 07:56

Love Island: Ο Αργύρης «έκλεψε» την σέξι Μαρία και άφησε στα κρύα του λουτρού τον Θοδωρή

07/10/2022 | 07:40

Άντζελα Γκερέκου: Δάκρυσε για τον Τόλη Βοσκόπουλο – «Συγγνώμη, ζητώ συγγνώμη»

07/10/2022 | 07:28

Σκληρή απάντηση Μητσοτάκη για την κυριαρχία των νησιών – Ενέργεια και ελληνοτουρκικά στο τραπέζι σήμερα στην Πράγα

07/10/2022 | 07:08

Φωκίδα: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 39χρονου μηχανικού – Τα «προφητικά» λόγια του

07/10/2022 | 00:56

Διάσημοι Bρετανοί καταγγέλλουν την Daily Mail για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

07/10/2022 | 00:46

Λας Βέγκας: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι έξω από το καζίνο

07/10/2022 | 00:37

Τα ζώδια της Παρασκευής

07/10/2022 | 00:35

Γεώργιος Μαυρομιχάλης: Ο δολοφόνος του Καποδίστρια κήρυξε την εθνική ομόνοια πριν τη δική του εκτέλεση

07/10/2022 | 00:33

O καιρός της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου

07/10/2022 | 00:31

Eoρτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου

07/10/2022 | 00:28

Βαρέλι δίχως πάτο για τον Ολυμπιακό η Ευρώπη!

07/10/2022 | 00:24

Έρχεται την Παρασκευή η μεγάλη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Thecaller.gr

07/10/2022 | 00:07

7 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου
ΜΥΚΗΤΕΣ ΝΥΧΙΩΝ: ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Καίτη Φίνου: Η απάντηση για την εκταφή του Στάθη Ψάλτη – «Έγιναν πράγματα εν αγνοία πολλών»
Τι προκαλεί την στυτική δυσλειτουργία στους άντρες;
Bluestone τι είναι;
Πώς να χάσετε βάρος γρήγορα
Πρόωρη εκσπερμάτιση: Θεραπεια, Αιτίες