• Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου
  • 17:22

Πάσχα: Μια (ακόμα) ευκαιρία να έρθει η οικογένεια πιο κοντά

Το Πάσχα όπως και τα Χριστούγεννα, είναι γιορτές για την οικογένεια. Γονείς, αλλά και συγγενείς που λόγω υποχρεώσεων δεν τους βλέπουμε συχνά, ξαδέρφια, ανίψια... το σπίτι γεμίζει χαρούμενες φωνές και λαχταριστές μυρωδιές από τα φαγητά που ετοιμάζουμε.

Η Αναστασία Φωκά, η ψυχολόγος που έχετε αγαπήσει πολύ, είναι εδώ σήμερα για να αναφερθεί σε αυτές τις εορταστικές ημέρες και πως πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε για να έρθουμε ακόμη πιο κοντά με την οικογένειά μας!

Διαβάστε τα όσα έχει να μας πει, πραγματικά αξίζει...

Γράφει η Αναστασία Φωκά

Μεγάλη Εβδομάδα! Τα σχολεία έχουν κλείσει και σιγά σιγά μπαίνουμε όλοι σε ρυθμούς χαλάρωσης και διακοπών. Το Πάσχα είναι άλλη μια αφορμή να περάσουμε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μας. Να έρθει κοντά η οικογένεια. Να ξυπνάμε όλοι μαζί το πρωί και χωρίς να είμαστε καθόλου βιαστικοί να απολαμβάνουμε το πρωινό μας.

Είναι ευκαιρία για διακοπές, να συναντήσουμε μέλη της οικογένειας που έχουμε να δούμε καιρό. Γιαγιάδες παππούδες, ξαδέρφια. Τα παιδιά αλλά και εμείς οι γονείς έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε τη φύση. Να κάνουμε μεγάλες βόλτες, να πάμε με τα παιδιά μας στην εκκλησία και να τους εξηγήσουμε ότι τα πάθη του Χριστού οδηγούν στην Ανάσταση . Να βάψουμε μαζί τους αβγά, να πάμε στον Επιτάφιο. Το Πάσχα είναι η Μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης γεμάτη συμβολισμούς μπορούμε να συζητήσουμε για αυτούς με τα παιδιά μας.

Αυτό το Πάσχα περάστε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε όλοι μαζί!

Φροντίστε να κάνετε κοινές δραστηριότητες με τα παιδιά σας.

Μιλήστε τους για τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα!

Περιγράψτε τους δικές σας παιδικές αναμνήσεις από αυτή την εποχή.

Βοηθήστε τα να φτιάξουν πασχαλινές κάρτες και λαμπάδες.

Ζητήστε τους να σας βοηθήσουν στο βάψιμο των αβγών.

Φτιάξτε μαζί τους τσουρέκια και πασχαλινά κουλουράκια.

*H Αναστασία Φωκά είναι Ψυχολόγος - Οικογενειακή σύμβουλος
Για περισσότερα άρθρα της μπείτε στο Anastasiasworld.gr

Send this to a friend