Αθήνα

 

27 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Πάμπλο Νερούδα: Ο νομπελίστας Πικάσο της Ποίησης

ΥΓΕΙΑ - ΕΥΕΞΙΑ

Πρόωρη εκσπερμάτιση: Θεραπεια, Αιτίες

Εκτός από το να σας ρωτήσει για τη σεξουαλική σας ζωή, ο γιατρός σας θα ρωτήσει για το ιστορικό της υγείας σας και μπορεί να κάνει μια φυσική εξέταση. Εάν έχετε πρόωρη εκσπερμάτιση και δυσκολεύεστε να αποκτήσετε ή να διατηρήσετε στύση, ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει εξετάσεις αίματος για να ελέγξει τα επίπεδα της ανδρικής […]

Εκτός από το να σας ρωτήσει για τη σεξουαλική σας ζωή, ο γιατρός σας θα ρωτήσει για το ιστορικό της υγείας σας και μπορεί να κάνει μια φυσική εξέταση. Εάν έχετε πρόωρη εκσπερμάτιση και δυσκολεύεστε να αποκτήσετε ή να διατηρήσετε στύση, ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει εξετάσεις αίματος για να ελέγξει τα επίπεδα της ανδρικής ορμόνης (τεστοστερόνη) σας ή άλλες εξετάσεις.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να σας προτείνει να πάτε σε έναν ουρολόγο ή έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας που ειδικεύεται στη σεξουαλική δυσλειτουργία.

Θεραπεία

Οι συνήθεις θεραπευτικές επιλογές για την πρόωρη εκσπερμάτιση περιλαμβάνουν τεχνικές συμπεριφοράς, τοπικά αναισθητικά, φάρμακα και συμβουλευτική. Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να βρείτε τη θεραπεία ή συνδυασμό θεραπειών που θα λειτουργήσει για εσάς. Η συμπεριφορική θεραπεία και η φαρμακευτική θεραπεία μπορεί να είναι η πιο αποτελεσματική πορεία.

Τεχνικές συμπεριφοράς

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η θεραπεία για την πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να περιλαμβάνει τη λήψη απλών βημάτων, όπως ο αυνανισμός μία ή δύο ώρες πριν από τη σεξουαλική επαφή, έτσι ώστε να μπορείτε να καθυστερήσετε την εκσπερμάτιση κατά τη διάρκεια του σεξ. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να σας συστήσει να αποφύγετε τη σεξουαλική επαφή για κάποιο χρονικό διάστημα και να εστιάσετε σε άλλους τύπους σεξουαλικού παιχνιδιού, έτσι ώστε να απομακρυνθεί η πίεση από τις σεξουαλικές σας συναντήσεις.

Ασκήσεις πυελικού εδάφους

Οι αδύναμοι μύες του πυελικού εδάφους μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητά σας να καθυστερείτε την εκσπερμάτιση. Οι ασκήσεις πυελικού εδάφους (ασκήσεις Kegel) μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση αυτών των μυών.

Για να εκτελέσετε αυτές τις ασκήσεις:

  • Βρείτε τους σωστούς μύες. Για να αναγνωρίσετε τους μύες του πυελικού εδάφους σας, σταματήστε την ούρηση στη μέση ή σφίξτε τους μύες που σας εμποδίζουν να περάσετε αέρια. Αυτοί οι ελιγμοί χρησιμοποιούν τους μύες του πυελικού εδάφους σας. Αφού εντοπίσετε τους μύες του πυελικού εδάφους σας, μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις σε οποιαδήποτε θέση, αν και μπορεί να σας είναι πιο εύκολο να τις κάνετε ξαπλωμένοι στην αρχή.
  • Τελειοποιήστε την τεχνική σας. Σφίξτε τους μύες του πυελικού εδάφους, κρατήστε τη σύσπαση για τρία δευτερόλεπτα και μετά χαλαρώστε για τρία δευτερόλεπτα. Δοκιμάστε το μερικές φορές στη σειρά. Όταν οι μύες σας δυναμώσουν, δοκιμάστε να κάνετε ασκήσεις Kegel ενώ κάθεστε, στέκεστε ή περπατάτε.
  • Διατηρήστε την εστίασή σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, εστιάστε στη σύσφιξη μόνο των μυών του πυελικού εδάφους σας. Προσέξτε να μην λυγίζετε τους μύες στην κοιλιά, τους μηρούς ή τους γλουτούς σας. Αποφύγετε να κρατάτε την αναπνοή σας. Αντίθετα, αναπνέετε ελεύθερα κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.
  • Επαναλάβετε 3 φορές την ημέρα. Επιδιώξτε τουλάχιστον τρία σετ των 10 επαναλήψεων την ημέρα.

Η τεχνική παύσης-συμπίεσης

Ο γιατρός σας μπορεί να καθοδηγήσει εσάς και τον σύντροφό σας τη χρήση μιας μεθόδου που ονομάζεται τεχνική παύσης-συμπίεσης. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί ως εξής:

  1. Ξεκινήστε τη σεξουαλική δραστηριότητα ως συνήθως, συμπεριλαμβανομένης της διέγερσης του πέους, μέχρι να νιώσετε σχεδόν έτοιμοι να εκσπερματώσετε.
  2. Βάλτε τον σύντροφό σας να σφίξει το άκρο του πέους σας, στο σημείο όπου το κεφάλι (βάλανο) ενώνεται με τον άξονα, και διατηρήστε τη συμπίεση για αρκετά δευτερόλεπτα, μέχρι να περάσει η επιθυμία για εκσπερμάτιση.
  3. Ζητήστε από τον σύντροφό σας να επαναλάβει τη διαδικασία συμπίεσης όπως χρειάζεται.

Επαναλαμβάνοντας όσες φορές χρειαστεί, μπορείτε να φτάσετε στο σημείο να μπείτε στο ταίρι σας χωρίς να εκσπερματώσετε. Μετά από μερικές συνεδρίες εξάσκησης, η αίσθηση ότι ξέρεις πώς να καθυστερήσεις την εκσπερμάτιση μπορεί να γίνει συνήθεια που δεν απαιτεί πλέον την τεχνική παύσης-συμπίεσης.

Εάν η τεχνική παύσης-συμπίεσης προκαλεί πόνο ή ενόχληση, μια άλλη τεχνική είναι να σταματήσετε τη σεξουαλική διέγερση λίγο πριν την εκσπερμάτιση, να περιμένετε μέχρι να μειωθεί το επίπεδο διέγερσης και μετά να ξεκινήσετε ξανά. Αυτή η προσέγγιση είναι γνωστή ως τεχνική stop-start.

Προφυλακτικά

Τα προφυλακτικά μπορεί να μειώσουν την ευαισθησία του πέους, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση της εκσπερμάτισης. Τα προφυλακτικά “Climax control” διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή. Αυτά τα προφυλακτικά περιέχουν μουδιαστικούς παράγοντες όπως η βενζοκαΐνη ή η λιδοκαΐνη ή είναι κατασκευασμένα από παχύτερο λατέξ για την καθυστέρηση της εκσπερμάτισης. Παραδείγματα περιλαμβάνουν το Trojan Extended, το Durex Performax Intense και το Lifestyles Everlast Intense.

Ροή Ειδήσεων

screenshot 2023 09 23 213435

23/09/2023 | 21:35

«Καρφάρα» από Μπέττυ Μαγγίρα για Τριαντάφυλλο: «Λένε ότι τώρα μαθαίνει τηλεόραση… μαθαίνει όμως;»

23/09/2023 | 21:12

Στέφανος Κασσελάκης: Ποια στελέχη τον στηρίζουν – Όλα τα ονόματα

23/09/2023 | 21:07

Τρίκαλα – Περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε πλημμυροπαθή χωριό: Γυναίκα κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον συζυγό της
skiadaresis

23/09/2023 | 20:58

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: Μου έγραψαν στα social media «πόσο άσχημος και ατάλαντος είσαι…»

23/09/2023 | 20:40

Ο Έλτον Τζον πουλάει το πολυτελές διαμέρισμά του στην Ατλάντα – Σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια το πωλητήριο

23/09/2023 | 20:25

Γιάννης Μποσταντζόγλου για Πέτρο Φιλιππίδη: «Ήταν εύκολο να λέει μαλ@@@ με κάτι κοριτσάκια»
screenshot 2023 09 23 200354

23/09/2023 | 20:04

Καιρίδης: Η συμφωνία με την Τουρκία για το μεταναστευτικό θα είναι κατ’εξοχήν ευρωτουρκική

23/09/2023 | 19:47

Στο OPEN η Έλλη Στάη

23/09/2023 | 19:41

Έρωτας φυγάς: Σπαραγμός για τον θάνατο της γιαγιάς Αθηνάς – Αφήνει από ένα γράμμα στον καθένα για να τους αποχαιρετήσει
screenshot 2023 09 23 193323

23/09/2023 | 19:33

Θεμιστοκλέους: Πρέπει να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε το νέο ΕΣΥ

23/09/2023 | 19:29

Κατρίνης: Η μόνη ελληνοτουρκική διαφορά είναι η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ

23/09/2023 | 19:15

Έμφραγμα υπέστη ο Αχιλλέας Νταβέλης, πρόεδρος της ΑΕΛ – Η φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο
screenshot 2023 09 23 190624

23/09/2023 | 19:06

Ολυμπιακός – Μπραζντέικις: «Ανυπομονώ να παίξω για τον θρυλικό Μπαρτζώκα»

23/09/2023 | 18:58

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που φέρεται να συμμετείχε σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

23/09/2023 | 18:45

Δανίκας για Κασσελάκη: «Το ότι είναι ομοφυλόφιλος είναι πλεονέκτημα»
ΜΥΚΗΤΕΣ ΝΥΧΙΩΝ: ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Καίτη Φίνου: Η απάντηση για την εκταφή του Στάθη Ψάλτη – «Έγιναν πράγματα εν αγνοία πολλών»
Τι προκαλεί την στυτική δυσλειτουργία στους άντρες;
Bluestone τι είναι;
Πώς να χάσετε βάρος γρήγορα
Πρόωρη εκσπερμάτιση: Θεραπεια, Αιτίες