• Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου
  • 23:00

Ραγάδες: Γιατί εμφανίζονται & πως μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτές

Οι ραγάδες, αυτές οι ενοχλητικές γραμμές πάνω στην επιδερμίδα, δημιουργούνται από τη διαστολή της μεσαίας στοιβάδας του δέρματος.

Οι ραγάδες, αυτές οι ενοχλητικές γραμμές πάνω στην επιδερμίδα, δημιουργούνται από τη διαστολή της μεσαίας στοιβάδας του δέρματος.

Με τον καιρό το χρώμα τους γίνεται λίγο πιο ανοιχτό από το φυσικό του δέρματος και αυτό εξελίσσεται σταδιακά σε λευκές ουλές, που καταλήγουν στις ώριμες ραγάδες. Η έντασή τους μπορεί να μειωθεί, ανάλογα με το βάρος και την καλή φυσική κατάσταση του δέρματος.

Αίτια για τις εμφάνιση των ραγάδων, είναι οι απότομες αλλαγές και αυξομειώσεις του βάρους και του ύψους του σώματος, που αποδυναμώνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης ή όταν λαμβάνονται αντισυλληπτικά, τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης τα οποία κυκλοφορούν μέσα από τις αρτηρίες, θεωρούνται υπεύθυνα για την επιβράδυνση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, κάνοντας το δέρμα πιο ευάλωτο.

Επίσης, η κακή διατροφή, η έλλειψη βιταμίνης Α και πρωτεϊνών, οι κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα, μπορούν να μειώσουν την ελαστικότητα του δέρματος και στην εμφάνιση ραγάδων.

Γνωστές τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των ραγάδων, είναι οι:
- Κρέμες
- Φωτοθερμόλυση με λέϊζερ
- Peeling με λέϊζερ
- Μικροβελονισμός

Send this to a friend