Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Live Τώρα TheCaller Web TV - Θοδωρής Δουλουμπέκης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αδέσποτα: Ο δήμος Αθηναίων τα εκπαιδεύει για υιοθεσία

ΥΓΕΙΑ - ΕΥΕΞΙΑ

Προσοχή! Σημάδια που φανερώνουν πρόβλημα στα νεφρά

Υπολογίζεται ότι 1 στους 9 ενήλικες μπορεί να πάσχει από χρόνια νεφρική νόσο- Παρακάτω θα δείτε κάποια βασικά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Παρακάτω θα δείτε κάποια βασικά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε:

Πόνος κατά την ούρηση
Η δυσκολία, η πίεση ή ο πόνος κατά την ούρηση μπορεί να δείχνουν λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Η εξάπλωση της λοίμωξης στους νεφρούς, μπορεί να προκαλέσει πυρετό και πόνο στην πλάτη.

Πρήξιμο 
Όταν οι νεφροί δεν λειτουργούν σωστά και δεν αποβάλλουν την περίσσεια υγρών, αυτά συσσωρεύονται στο σώμα και έτσι το άτομο παρουσιάζει πρήξιμο στα πόδια, τους αστραγάλους, στο πρόσωπο και τα χέρια.

[the_ad id=”493520″]

Eξανθήματα και φαγούρα
Τα εξανθήματα μπορεί να δηλώνουν νεφρική νόσο. Η νεφρική ανεπάρκεια προκαλεί συσσώρευση “αποβλήτων” στο αίμα, μία κατάσταση που οδηγεί σε έντονο κνησμό και δερματικά εξανθήματα.

Περίεργο χρώμα ούρων
Το πρώτο σύμπτωμα της νόσου των νεφρών είναι αλλαγή στην ποσότητα και τη συχνότητα των ούρων. Τα ούρα να είναι πιο σκούρα από το συνηθισμένο ή να νιώθετε την ανάγκη να ουρήσετε χωρίς όμως τελικά να το καταφέρνετε.

Αίμα στα ούρα
Είναι βασικό σύμπτωμα της νόσου των νεφρών που δεν πρέπει να αγνοήσετε. Μόλις το εντοπίσετε απευθυνθείτε αμέσως στο γιατρό σας.