Αθήνα

27 oC

αίθριος καιρός

Live Τώρα TheCaller Web TV - Θοδωρής Δουλουμπέκης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αδέσποτα: Ο δήμος Αθηναίων τα εκπαιδεύει για υιοθεσία

ΥΓΕΙΑ - ΕΥΕΞΙΑ

Τι χρειάζεται ο γιος από τη μαμά του

Πολλές φορές οι μαμάδες είναι υπερπροστατευτικές με τους γιους τους, θέλουν να τους τα έχουν όλα έτοιμα, μην κουραστούν

Μπορεί παιδιά να μην έχω -ακόμα ελπίζω- όμως οι περισσότερες φίλες μου είναι μανούλες και πάντα συζητάμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους.

Και τελικά, καταλαβαίνω ότι τα πράγματα είναι πιο απλά απ’ ότι φαίνονται και ότι με λίγη υπομονή και κάποιες πολύτιμες συμβουλές από ειδικούς, όλα γίνονται πολύ πιο εύκολα.

Για αυτό η Αναστασία Φωκά είναι για ακόμη μία φορά εδώ, για να μας βοηθήσει με τις πολύτιμες συμβουλές της.

Γράφει η Αναστασία Φωκά

Η σχέση μαμάς γιου είναι μια πολυσυζητημένη σχέση. Πολλές φορές οι μαμάδες είναι υπερπροστατευτικές με τους γιους τους, θέλουν να τους τα έχουν όλα έτοιμα, μην κουραστούν. Να ελέγχουν τη ζωή τους, να μην τους αφήνουν να αναλάβουν ευθύνες, να προλαβαίνουν τα λάθη τους, να ασκούν κριτική για τις επιλογές τους.

Έχω και εγώ γιο και τον αγαπάω πάρα πολύ και ναι, θα ήθελα στη ζωή του όλα να είναι εύκολα, μόνο να γελάει και κανείς να μην τον στεναχωρήσει, κανείς να μην τον πληγώσει ποτέ. Όμως αυτό δεν είναι ένα εφικτό σενάριο, η ζωή έχει δυσκολίες, καλές και κακές μέρες και πρέπει να ετοιμάσουμε τα παιδιά μας και για τα δυο. Πώς θα ήθελα να μεγαλώσω το γιο μου; Θα ήθελα να γίνει ένας άντρας που θα αγαπάει και θα σέβεται τις γυναίκες, που θα μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες και να αναλάβει ευθύνες, ένας άντρας σίγουρος για τον εαυτό του.

Τελικά τι χρειάζεται ένας γιος από τη μαμά του;

Να είναι δίπλα του, είναι σημαντικό να ξέρει ότι είστε δίπλα του και στηρίζετε τις αποφάσεις του.

Να του επιτρέπει να κάνει λάθη, μέσα από τα λάθη ο γιος σας θα μάθει, τι να αποφύγει ή τι να κάνει καλύτερα την επόμενη φορά.

Να του βάζει όρια, τα όρια θα τον βοηθήσουν να πετύχει στη ζωή του.

Να ξέρει ότι μπορεί να της μιλήσει για οτιδήποτε, είναι σημαντικό να νιώθει ότι μπορεί να σας μιλήσει για ότι τον απασχολεί χωρίς να τον κρίνετε.

Εμπιστοσύνη, αφήστε του χώρο να μεγαλώσει, εμπιστευτείτε τις επιλογές του, μην τον αποτρέπεται από ότι του αρέσει, αφήστε τον ρισκάρει.

Αγάπη άνευ όρων, να τον αγαπάτε και να του το δείχνετε πάντα με μια κουβέντα, με μια αγκαλιά ή ένα φιλί.

Αναστασία Φωκά είναι Ψυχολόγος-Οικογενειακή σύμβουλος. Για περισσότερα άρθρα της επισκεφθείτε το anastasiasworld.gr