• Κυριακή, 29 Μαρτίου
  • 20:42

Τρία περίεργα διατροφικά τρικ που αποδίδουν στο αδυνάτισμα!

Ο δρόμος για την απώλεια βάρους είναι… μακρύς και πολλοί αναζητούν τρόπους με τους οποίους θα επιταχύνουν τη διαδικασία, χάνοντας περισσότερα κιλά σε πιο σύντομο διάστημα.

Ο δρόμος για την απώλεια βάρους είναι… μακρύς και πολλοί αναζητούν τρόπους με τους οποίους θα επιταχύνουν τη διαδικασία, χάνοντας περισσότερα κιλά σε πιο σύντομο διάστημα.

Διαβάζω στο iatropedia τρία τρικ που έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικά. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, αν τα δοκιμάσουμε.

1. Πίνετε νερό πριν από τα γεύματα
Αυτό είναι το πιο εύκολο και πιο άμεσα αποδοτικό κόλπο για αδυνάτισμα και το γεγονός ότι επιβεβαιώνεται με επιστημονική έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Obesity, προσθέτει πόνους στην αξιοπιστία του. Οι ερευνητές ότι τα άτομα που πίνουν 400ml νερού 30 λεπτά πριν από τα κύρια γεύματά τους, χάνουν πάνω από 5 φορές περισσότερα κιλά σε σύγκριση με εκείνους που δεν πίνουν νερό.

2. Καταναλώνετε πολλές σούπες
Δεν είναι τυχαίο που ένα επίσημο γεύμα, ξεκινάει με πρώτο πιάτο μία σούπα. Έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2007 στο επιστημονικό περιοδικό Appetite, έδειξε ότι όσοι τρώνε μια σούπα χαμηλών θερμίδων πριν το μεσημεριανό γεύμα καταναλώνουν συνολικά 20% λιγότερες θερμίδες στο γεύμα τους, συγκριτικά με εκείνους που δεν τρώνε σούπα.

3. Τα αρωματικά φαγητά αδυνατίζουν με έναν απίθανο τρόπο
Λένε ότι πρώτα “τρώμε με τα μάτια και μετά με το στόμα” και -όχι τυχαία- κάθε σεφ που... σέβεται τον εαυτό του, προσπαθεί να παρουσιάσει ένα πιάτο που να είναι πρωτίστως θελκτικό στο μάτι. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι “τρώμε και με την μύτη”! Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Flavour, έδειξε ότι όσο πιο αρωματικό είναι ένα φαγητό τόσο πιο πιθανό είναι να καταναλώσουμε 5-10% λιγότερη ποσότητα.

Send this to a friend