Αθήνα

12 oC

αραιές νεφώσεις

Live Τώρα TheCaller Web TV - Θοδωρής Δουλουμπέκης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ρέμπελ Γουίλσον: Άλλαξε διατροφή και έγινε άλλος άνθρωπος (ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΥΓΕΙΑ - ΕΥΕΞΙΑ

Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να τρώμε ΠΟΤΕ μετά την ημερομηνία λήξης τους

Μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και δηλητηρίαση

Επειδή ορισμένα τρόφιμα λήγουν (σύμφωνα με την ημερομηνία που αναγράφεται στην συσκευασία τους) δεν σημαίνει ότι δεν κάνει να τα καταναλώσουμε κιόλας!

Aυτό, όμως, δεν πάει να πει κιόλας, ότι η κατανάλωση κάποιων τροφών μετά την ημερομηνία λήξης τους δεν είναι επικίνδυνη.

Έκανα, λοιπόν, την έρευνά μου, για τα τρόφιμα που δεν επιτρέπεται να καταναλώσουμε ΠΟΤΕ, μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης τους και σας τα παρουσιάζω.

Αυγά: Και όταν λέμε ποτέ, εννοούμε ποτέ! Τα χαλασμένα αυγά, μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και δηλητηριάσεις, για αυτό… προσοχή!

Κοτόπουλα: Πολλές φορές, βάζουμε τα κοτόπουλά που αγοράζουμε κατάψυξη για να επεκτείνουμε την διάρκεια ζωής τους για μερικούς μήνες. Αυτό που δεν γνωρίζαμε, είναι ότι μετά την απόψυξη, πρέπει να μαγειρέψουμε καλά το κρέας για να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανότητα να προσβληθούμε από E. Coli.

Τυριά: Και όταν λέμε τυριά, εννοούμε τα μαλακά τυριά, τα οποία έχουν πολύ περισσότερη υγρασία. Αν περάσει η ημερομηνία λήξης υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για λιστέρια από ένα μουχλιασμένο κομμάτι.

Αλλαντικά: Το ίδιο ισχύει και για τα αλλαντικά, αφού υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από λιστέρια, ή E.coli. Το να αναπτύξουν επικίνδυνα βακτήρια είναι, δυστυχώς, πολύ συχνό φαινόμενο στα επεξεργασμένα και προσυσκευασμένα κρέατα.