• Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου
  • 03:04

Δώστε προσοχή! Βασικοί κανόνες για τη συντήρηση του κοτόπουλου και την αποφυγή σαλμονέλας

Τα πουλερικά (κοτόπουλο, γαλοπούλα κ.λπ.) είναι ιδιαίτερα πιθανό να φέρουν το μικρόβιο της σαλμονέλας.

Η σαλμονέλα μπορεί να μολύνει το κρέας, τα αυγά, το γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα που προέρχονται από αυτά τα ζώα.

Για την αποφυγή σαλμονέλας, λοιπόν, κατά την αποθήκευση:

*Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου.

*Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται μακριά από ωμά φρούτα και λαχανικά, σε ξεχωριστό σημείο στο ψυγείο και καλά τυλιγμένα ώστε οι χυμοί τους να μην στάξουν πάνω σε άλλες τροφές.

*Σε περίπτωση που δεν προλαβαίνετε να τα μαγειρέψετε πριν την ημερομηνία λήξης του τότε καταψύξτε τα σε θερμοκρασία κάτω των 18 βαθμών Κελσίου. Σημειώστε την ημερομηνία φύλαξης και φροντίστε να τα μαγειρέψετε μέσα στους επόμενους 9 μήνες.

*Ωμά πουλερικά χωρίς ημερομηνία λήξης θα πρέπει να καταψύχονται αν δεν μαγειρευτούν μέσα σε 2-3 ημέρες ενώ αν το κρέας είναι τεμαχισμένο μέσα σε μέρα.

*Καταναλώστε μαγειρεμένα πουλερικά το πολύ μέσα σε 3-4 μέρες ή αλλιώς καταψύξτε τα.