• Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου
  • 07:53

Χαρούμενος γάμος, χαρούμενη ζωή! Συμβουλές για να "ξεφύγετε" από την ρουτίνα

Σήμερα η ψυχολόγος Αναστασία Φωκά, είναι μαζί μας, εδώ στο Maria's Diary, για να μας μιλήσει για ένα θέμα που αφορά τις περισσότερες από εμάς: Τον γάμο!

Μπορεί ένας γάμος να παραμείνει "δεμένος" μετά από πολλά χρόνια; Φυσικά, όμως χρειάζεται δουλειά, όπως τονίζει η Αναστασία Φωκά.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα αναφέρει παρακάτω:

Γράφει η Αναστασία Φωκά

Τα παντρεμένα ζευγάρια ξεκινούν την κοινή τους ζωή θέλοντας να ζήσουν καλά μαζί. Είναι αλήθεια ότι ένας χαρούμενος γάμος μας βοηθά να έχουμε μια χαρούμενη ζωή.

Όμως, τα περισσότερα ζευγάρια μπαίνουμε σε μια καθημερινότητα με πολλές υποχρεώσεις, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά, έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε μέσα στη μέρα και αφήνουμε τη σχέση μας σε δεύτερη μοίρα. Ακόμα και όταν έχουμε χρόνο για να μείνουμε μόνο οι δυο μας, διαλέγουμε την απομόνωση, ο καθένας μπροστά από μια οθόνη, χωρίς να μιλάμε. Ένας γάμος όμως χρειάζεται δουλειά για να μείνει ζωντανός και εμείς να είμαστε χαρούμενοι μέσα σε αυτόν.

Για να έχουμε έναν χαρούμενο γάμο είναι σημαντικό να περνάμε καλά μαζί.

* Tα ζευγάρια που παίζουν μαζί, μένουν μαζί. Βρείτε χρόνο να διασκεδάσετε, να γελάσετε, να επικοινωνήσετε. Τα ζευγάρια που βρίσκουν καθημερινά, λίγο χρόνο μόνο για τους δυο τους, ακόμα και 15 λεπτά όταν κοιμούνται τα παιδιά, ανανεώνουν τη σχέση τους, μοιράζονται χαμόγελα, σκέψεις και συναισθήματα.

* Βγείτε ραντεβού. Προσπαθήστε να έχετε ένα βράδυ μέσα στην εβδομάδα μόνο για σας. Και τα Σαββατοκύριακα προσπαθήστε να βρείτε λίγο χρόνο για να κάνετε κάτι χωρίς τα παιδιά, αυτός ο χρόνος θα σας φέρει πιο κοντά και θα κρατήσει το γάμο σας ζωντανό.

* Φροντίστε το χρόνο που περνάτε στο σπίτι να μην τον περνάτε μπροστά στην τηλεόραση, τα ταμπλετ και τους υπολογιστές ο καθένας μόνος του. Περάστε το χρόνο αυτό κάνοντας κάτι μαζί.

* Μην παίρνετε ο ένας τον άλλο ως δεδομένο. Πείτε ευχαριστώ, μη θεωρείτε δεδομένο ότι κάνει ο/η σύντροφος σας για εσάς.

* Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν, ακούστε μουσική και χαλαρώστε μαζί.

* Κρατήστε την ερωτική σας ζωή ζωντανή.

Η Αναστασία Φωκά είναι Ψυχολόγος-Οικογενειακή Σύμβουλος.
Για περισσότερα άρθρα της επισκεφθείτε το anastasiasworld.gr

Send this to a friend