Αθήνα

17 oC

αραιές νεφώσεις

Live Τώρα TheCaller Web TV - Θοδωρής Δουλουμπέκης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Τα κορίτσια μου» – Οι διακοπές στην Αμοργό με τις κόρες της (ΕΙΚΟΝΑ)

ΥΓΕΙΑ - ΕΥΕΞΙΑ

Χρήσιμα tips για νέες μαμάδες

Γράφει η ψυχολόγος Αναστασία Φωκά

Μπορεί παιδιά να μην έχω -ακόμα ελπίζω- όμως οι περισσότερες φίλες μου είναι μανούλες και πάντα συζητάμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους.

Και τελικά, καταλαβαίνω ότι τα πράγματα είναι πιο απλά απ’ ότι φαίνονται και ότι με λίγη υπομονή και κάποιες πολύτιμες συμβουλές από ειδικούς, όλα γίνονται πολύ πιο εύκολα.

Διαβάστε το θέμα που ακολουθεί από την ψυχολόγο Αναστασία Φωκά γιατί έχει και πολύ ενδιαφέρον:

Γράφει η Αναστασία Φωκά

Η χαρά όταν έρχεται στον κόσμο το μωράκι μας είναι μεγάλη. Μαζί με τη χαρά όμως έρχονται και οι απορίες, η αγωνία αν τα κάνουμε όλα σωστά, αν το μωρό χρειάζεται κάτι παραπάνω και εμείς δεν το καταλαβαίνουμε.

Οι ισορροπίες στο σπίτι αλλάζουν, δεν έχουμε αρκετό χρόνο για ύπνο και ξεκούραση , δεν έχουμε αρκετό χρόνο για να περιποιηθούμε τον εαυτό μας, καμία φορά μοιάζει πολυτέλεια και ένα γρήγορα μπάνιο. Είναι πλέον γεγονός, η ζωή μας έχει αλλάξει. Όλος ο κόσμος μας γυρίζει γύρω από το μωρό μας.

Οι περισσότερες νέες μαμάδες προτιμούν να απομακρύνονται από όλους και να προσπαθούν να τα καταφέρουν μόνες τους. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτή την περίοδο χρειαζόμαστε βοήθεια για να τα καταφέρουμε όσο καλύτερα γίνεται στο νέο μας ρόλο.

Χρήσιμα tips για νέες μαμάδες:

• Βρες έναν καλό παιδίατρο. Είναι πολύ σημαντικό να εμπιστεύεσαι το γιατρό σου και να νιώθεις άνετα να ρωτάς για οποία απορία έχεις.

• Ζήτα βοήθεια από τις φίλες σου ή τους γονείς / πεθερικά. Θα νιώσεις πολύ όμορφα όταν δεις ότι έχεις ανθρώπους να σε στηρίζουν.

• Μην επηρεάζεσαι από άλλες μαμάδες για το πως θα μεγαλώσεις το μωρό σου. Κάθε μαμά έχει τον δικό της τρόπο και τους δικούς της κώδικες επικοινωνίας με το μωρό της.

• Προσπάθησε να βρεις χρόνο για ξεκούραση.

• Βάλε το σύντροφο σου στο παιχνίδι!. Είναι σημαντικό να βοηθάει και ο μπαμπάς. Εκείνος δένεται με το παιδί του και εσύ μπορείς να χαλαρώσεις!

• Ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα προσπάθησε να απολαύσεις τις στιγμές.

*Η Αναστασία Φωκά είναι Ψυχολόγος – Οικογενειακή σύμβουλος.
Για περισσότερα άρθρα της μπείτε στο Anastasiasworld.gr