Αθήνα

5 oC

αυξημένες νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες – Στη δημοσιότητα τα πρόσωπα τους δίνει η ΕΛ.ΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άλλα εξήγγειλε ο Τσίπρας, άλλα θα ισχύσουν: Εμπλοκή στο πάγωμα χρεών – «Τσουχτερό» επιτόκιο θέλει η τρόικα

Μπορεί να ήταν μια εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ, μπορεί να το επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εργασίας μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, όμως τα Ταμεία άκουσαν για το “πάγωμα” των οφειλών και … μπλόκαραν, ενώ και η τρόικα θέλει να μπει επιτόκιο και μάλιστα τσουχτερό για όσες οφειλές μπαίνουν στο… ψυγείο. Η δυνατότητα […]

Μπορεί να ήταν μια εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ, μπορεί να το επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εργασίας μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, όμως τα Ταμεία άκουσαν για το “πάγωμα” των οφειλών και … μπλόκαραν, ενώ και η τρόικα θέλει να μπει επιτόκιο και μάλιστα τσουχτερό για όσες οφειλές μπαίνουν στο… ψυγείο.

Η δυνατότητα που δίδει πλέον το υπουργείο Εργασίας σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ από 1/1/2017 να καταβάλουν μόνο τις νέες εισφορές τους “παγώνοντας” τις παλιές οφειλές έχοντας τη δυνατότητα να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα, δημιουργεί έναν κίνδυνο άνευ προηγουμένου για τα Ταμεία.

Ο κίνδυνος είναι διπλός. Πρώτα απ’ όλα με την εξαγγελία τέσσερις μήνες πριν τη λήξη του χρόνου δίδεται η δυνατότητα σε όποιον θέλει να μην πληρώσει καμία ασφαλιστική εισφορά ως το τέλος του χρόνου και να χαθούν έτσι τέσσερις μήνες εισφορών από τα Ταμεία.

Ταυτόχρονα οι οφειλέτες που έχουν μπει σε κάποια ρύθμιση των χρεών τους δεν έχουν κανένα λόγο να συνεχίσουν να πληρώνουν αφού γνωρίσουν πλέον ότι σε τέσσερις μήνες θα μπορούν να παγώσουν την οφειλή τους αυτή.
Κάπως έτσι τα Ταμεία κάλεσα το υπουργείο να το ξανασκεφτεί και να βάλει προϋποθέσεις.

Έτσι εξετάζεται πλέον να είναι προϋπόθεση οι οφειλές να μην είναι πιο παλιές από μια διετία ή 2,5 έτη, αλλά και να μπει επιτόκιο που θα επιβαρύνει τον οφειλέτη για το διάστημα που επιλέγει να “παγώσει” την οφειλή του.

Το επιτόκιο που θέλει σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες το υπουργείο είναι κοντά στο 1% με 1,5%, όμως οι δανειστές που όταν ακούν για ρύθμιση είναι αρνητικοί θέλουν επιβολή επιτοκίου ως και 5%.

Ταυτόχρονα η ρύθμιση κρύβει όμως και μια παγίδα για όσους είναι ήδη στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν παρά να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τα ποσά που τους αναλογούν βάσει της ρύθμισης που έχουν κάνει καθώς σε περίπτωση που καταστεί ληξιπρόθεσμη κάποια νέα οφειλή τότε αυτομάτων βρίσκονται εκτός ρύθμισης.

Mάχη για την διανομή προϊόντων σε σουπερμάρκετ
Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Πότε λήγει η παράταση για την υποβολή αιτήσεων
Κορονοϊος: ΥΠΟΙΚ – «Πλήρης αναστολή καταβολής ενοικίου τον Φεβρουάριο για πληττόμενες επιχειρήσεις»
Τα «καμπανάκια» από την Τράπεζα της Ελλάδας στο οικονομικό επιτελείο για τις επιπτώσεις των lockdowns 
Στουρνάρας: «Κόκκινα» δάνεια ύψους 8-10 δισ. ευρώ θα αφήσει πίσω η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Σήμερα λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις