Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Αποβάλλουν James Καφετζή και Νίκο Μπάρτζη;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

4 δις έφυγαν! Μαύρη εβδομάδα για το τραπεζικό σύστημα

Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα που κυριάρχησε τις τελευταίες μέρες οδήγησαν σε μια κυριολεκτικά μαύρη εβδομάδα για το τραπεζικό σύστημα. Οι εκροές καταθέσεων από γκισέ και ΑΤΜ κορυφώθηκαν σήμερα φτάνοντας συνολικά για όλη την εβδομάδα τα 4.2 δις. Πρόκειται για ρεκόρ εκροών που συγκρίνεται με εκείνο του 2012. [adsense] Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν φαινόμενα όπου […]

Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα που κυριάρχησε τις τελευταίες μέρες οδήγησαν σε μια κυριολεκτικά μαύρη εβδομάδα για το τραπεζικό σύστημα.

Οι εκροές καταθέσεων από γκισέ και ΑΤΜ κορυφώθηκαν σήμερα φτάνοντας συνολικά για όλη την εβδομάδα τα 4.2 δις. Πρόκειται για ρεκόρ εκροών που συγκρίνεται με εκείνο του 2012.

[adsense]

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν φαινόμενα όπου πολίτες δεν εξυπηρετήθηκαν αμέσως, ειδικά για ποσά άνω των 2000 ευρώ. Σε μια πολύ δύσκολη μέρα υπήρξε μια συντεταγμένη προσπάθεια από όλα τα ΜΜΕ να μην προκληθεί πανικός.

Η ΕΚΤ ήταν σε συνεχή επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος και τελικά μέσω του ΕLA δόθηκαν σημαντικές ανάσες.  Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο MNI η αύξηση είναι ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Νωρίτερα το ΑΠΕ μετέδωσε επικαλούμενο πηγές, ότι έγινε αύξηση της τάξης των 3,3 δισ. ευρώ.

 

Ελλάκτωρ: Με το βλέμμα στην γενική συνέλευση της Πέμπτης
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Τέλος οι αιτήσεις – Την Μεγάλη Εβδομάδα οι πληρωμές σε δικαιούχους
Ισχυρό ενδιαφέρον στο διαγωνισμό για την ανάπλαση της ΧΡΩΠΕΙ
Επίδομα 534 ευρώ: Καταβάλλεται αύριο σε 4.226 δικαιούχους – Ποιους αφορά
AirBnb: Ξεκινούν ελέγχους για αδήλωτα από την ΑΑΔΕ – Τα πρόστιμα
Πιέσεις για άνοιγμα των εμπορικών κέντρων – Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την περίοδο του Πάσχα