Αθήνα

 

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

koutsoumpas 180424
Επικό τρολάρισμα Κουτσούμπα με… σφυροδρέπανο στον Κασσελάκη για το τι εμφανίστηκε στη βάπτισή του

Το ζήτημα έχει φύγει από μία απλή φημολογία και πλέον οι εμπλεκόμενοι λύνουν την σιωπή τους προκειμένου να πέσει φως σε αυτήν την σκοτεινή περίοδο…

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της ενδεχόμενης εισβολής στο νομισματοκοπείο, που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα θα γινόταν ώστε να στηριχθεί η μετάβαση στη δραχμή.

Ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, φαίνεται πως είπε σε στενούς του συνεργάτες ότι η φημολογία για υπουργική απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη για IOU’s που θα συνδέονταν στη συνέχεια με τη δραχμή ήταν έντονη λίγο πριν το δημοψήφισμα.

[adsense]

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έθεσε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα σε συναγερμό και ξεκίνησε επαφές για να αποτρέψει την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Έχοντας την πληροφορία πως η υπουργική απόφαση του Γιάνη Βαρουφάκη θα υπογραφόταν μεταξύ 20 και 25 Ιουνίου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον συνταγματολόγο Ν. Αλιβιζάτο αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμένο.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε στον κ. Στουρνάρα πως η επιστροφή στη δραχμή απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία της Βουλής, ενώ συνεργάτιδά του που μετέβη στο γραφείο του Έλληνα κεντρικού τραπεζίτη του εξήγησε πως υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε και η απλή πλειοψηφία των 151 βουλευτών να αλλάξει το νόμισμα της χώρας.

Ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» την περασμένη Τρίτη και ερωτηθείς για το αν είχε πληροφόρηση για σχέδιο εισβολής στο νομισματοκοπείο, απάντησε: «Ναι, είχα τέτοια πληροφόρηση. Γι’ αυτό συγκάλεσα τους νομικούς συμβούλους της τράπεζας, παράγοντες του δημοσίου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί. Μίλησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φτιάξαμε έτσι, να το πω, ένα τείχος, μια άμυνα για εξελίξεις τέτοιου είδους».

Τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» αποκαλύπτουν τους διαλόγους μεταξύ Γιάννη Στουρνάρα και Προκόπη Παυλόπουλου, όταν ο διοικητής της ΤτΕ πληροφορήθηκε από στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στα μέσα Ιουνίου ότι υπήρχε σχέδιο για παράλληλο νόμισμα, ενώ η πληροφορία διασταυρώθηκε και από υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Την παραμονή της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος, ο κ. Στουρνάρας, τηλεφώνησε στον Προκόπη Παυλόπουλο και τον ενημέρωσε για την πιθανότητα να φτάσει στο προεδρικό μέγαρο, υπουργικό απόφαση ή διάταγμα για έκδοση IOU’s. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται πως ενημέρωσε τον Διοικητή της τράπεζας ότι δεν προτιμά να παραιτηθεί από το να βάλει την υπογραφή του.

Τι απαντά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Με μία «σκληρή» ανακοίνωση ο επικεφαλής της ΛΑΕ κάνει λόγο για ΚΥΠατζίδικα σενάρια (των μυστικών υπηρεσιών δηλαδή) ενώ κάνει λόγο για μία αστεία αστυνομική υπόθεση. Τέτοια πράγματα «ούτε στα πιο ευφάνταστα κατασκοπευτικά μυθιστορήματα δεν έχουν γραφεί», τονίζει.

Υπογραμμίζει δε ότι η «υπόθεση Νομισματοκοπείο» αποτελεί όχημα στα χέρια σκοτεινών κέντρων ανωμαλίας του εξωτερικού και του εσωτερικού, που επιδιώκουν να φοβίσουν, να αποπροσανατολίσουν και να ανακόψουν επερχόμενες ανατρεπτικές εξελίξεις στην χώρα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση Λαφαζάνη

‘«Με αφετηρία τις βρομιές Γ. Στουρνάρα και με την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης Τσίπρα, σκοτεινά κέντρα του εξωτερικού και του εσωτερικού μαζί με τα δημοσιογραφικά ”παπαγαλάκια” τους, συνεχίζουν τις πρωτοφανείς συκοφαντίες για δήθεν κατάληψη του Νομισματοκοπείου, η οποία, τάχα, αποσκοπούσε να περάσει η χώρα στο εθνικό νόμισμα, μετατρέποντας μια πολιτική επιλογή σε αστεία ”αστυνομική” υπόθεση!.

Νέο επεισόδια στο άθλιο αυτό σίριαλ είναι οι Κυπα- τζήδικες ιστορίες με τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας, στην κρίσιμη φάση, πριν να υπογράψει το νέο κατάπτυστο μνημόνιο, έδωσε εντολή, άκουσον – άκουσον, στην ΕΥΠ να φυλάξει το Νομισματοκοπείο από τους επίδοξους εισβολείς και καταληψίες του.

Το τραγικό είναι ότι η κυβέρνηση αντί να διαψεύσει αυτές τις τερατολογίες, τις συντηρεί και τις αναπαράγει με το ”ουδέν σχόλιο”.

Τα ελεεινά και παράλογα αυτά σενάρια, τα οποία ούτε στα πιο ευφάνταστα κατασκοπευτικά μυθιστορήματα δεν έχουν γραφεί, είναι κωμικοτραγικό ότι σπεύδουν με άθλιο και βρώμικο τρόπο να τα υιοθετήσουν οι ηγεσίες όλου του μπλοκ των μνημονιακών κομμάτων, επιβεβαιώνοντας την έσχατη κατάπτωση τους.

Τσίπρας και Στουρνάρας και μαζί τους όλη η μνημονιακή συμμαχία Μητσοτάκη, Γεννηματά, Θεοδωράκη, Λεβέντη, τρέμουν την κοινωνική οργή και τη λαϊκή κατακραυγή για τα πολιτικά εγκλήματα τους και τις καταστροφικές επιλογές τους. Τρέμουν το νέο ανερχόμενο λαϊκό ανατρεπτικό ρεύμα και τη μεγάλη δυναμική που εμφανίζει η εναντίωση στην ”φυλακή” της ευρωζώνης.

Είναι προφανές ότι τα Κυπατζήδικα μυθεύματα περί Νομισματοκοπείου δεν συνιστούν απλώς ευτελείς επικοινωνιακές ιστορίες για αγρίους αλλά αποτελούν και όχημα στα χέρια σκοτεινών κέντρων ανωμαλίας του εξωτερικού και του εσωτερικού, που επιδιώκουν να φοβίσουν, να αποπροσανατολίσουν και να ανακόψουν επερχόμενες ανατρεπτικές εξελίξεις στην χώρα.

Όσα ”Νομισματοκοπεία” και ανακαλύψουν τα κυρίαρχα μνημονιακά κέντρα δεν θα αποφύγουν να λογοδοτήσουν για τα μεγάλα σκάνδαλα της ΑΤΕ, του ΤΤ, της Eurobank. Για τα μεγάλα σκάνδαλα, επίσης, των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και ειδικότερα της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης, μέσω των οποίων διασπαθίστηκαν πάρα πολλές δεκάδες δις δημοσίου χρήματος.

Όσα ”Νομισματοκοπεία” και αν ανακατέψουν δεν θα μπορέσουν να ανακόψουν το νέο ανερχόμενο αντιμνημονιακό λαϊκό ρεύμα που θα τους σαρώσει ούτε τη μεγάλη λαϊκή δυναμική που γιγαντώνεται για την απεμπλοκή της χώρας από το Γερμανικό ”νομισματικό Ράιχ”».

Ροή Ειδήσεων

droneirantoyrkia

19/04/2024 | 10:43

Εκρήξεις στο κεντρικό Ιράν – Πιθανή ισραηλινή επίθεση – Άλμα στην τιμή του πετρελαίου

19/04/2024 | 10:27

Κρήτη: Έκλεψαν ολόκληρο κοπάδι πρόβατα – Πώς τους χάλασε τα σχέδια η αστυνομία

19/04/2024 | 10:18

Δημήτρης Παπανώτας για ΣΚΑΪ: «Κοροϊδεύουν τον κόσμο μπροστά στα μάτια του» – Για ΣΥΡΙΖΑ: «Με έφαγαν, καλή χώνεψη»
stai prwtagwnistes

19/04/2024 | 09:49

Έλλη Στάη: Είμαι 70 χρονών, υπήρξα σκληρή επίτηδες, δεν κάνω διατροφή αλλά γυμνάζομαι

19/04/2024 | 09:43

Αφροδίτη Γραμμέλη σε Γιώργο Λιάγκα: «Μη μας κουνάς το δάχτυλο κάθε πρωί, για όνομα του Θεού δηλαδή – Ξαφνικά βγήκε ο Γιώργος και έκανε πάλι διάγγελμα»

19/04/2024 | 09:31

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Δημήτρη Παπανώτα: «Βρέθηκε εκτός με συνοπτικές διαδικασίες»
240419085918 φυλακή

19/04/2024 | 08:59

Καλαμάτα: Στη φυλακή για απόπειρα βιασμού 29χρονης στο κέντρο της πόλης

19/04/2024 | 08:46

Ελένη Μενεγάκη: Με τρομάζετε και δεν το θέλω αυτό, είπε μετά την είδηση ότι αποχωρεί από το MEGA

19/04/2024 | 08:27

Τροχαίο ατύχημα στο κέντρο της Αθήνας: Σε κρίσιμη κατάσταση οδηγός μηχανής
 αστρολογικές προβλέψεις 6 1200x720 1

19/04/2024 | 08:14

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

19/04/2024 | 08:00

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Παρασκευή 19 Απριλίου

19/04/2024 | 07:54

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στο Ιράν, σύμφωνα με αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα – Ιράν: «Καμιά» σοβαρή ζημιά μετά τις εκρήξεις – Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς
screenshot 17

18/04/2024 | 23:20

Κατερίνα Καινούργιου-Σταματίνα Τσιμτσιλή: Ποζάρουν αγκαλιασμένες σε βραδινή έξοδο

18/04/2024 | 22:55

Πασαλιμάνι: Η στιγμή που εργάτης βρίσκει νεκρό τον 31χρονο αστυνομικό μετά την κατάρρευση του κτιρίου

18/04/2024 | 22:26

Τζόκερ κλήρωση 2742: Οι τυχεροί αριθμοί σήμερα
simaia akropoli 181223
Reuters: Το 2024 η πλήρης ανάκαμψη στην Ελλάδα – Η ηρεμία έχει αποκατασταθεί στη χώρα
dypa 051023
Οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων για την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες
ΔΥΠΑ: Αύριο ξεκινά η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα
xatzidakis 100424
Στις ΗΠΑ ο Κωστής Χατζηδάκης για την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας
aade 040823
ΑΑΔΕ: Δυνατότητα τακτοποίησης ρυθμίσεων με ανεξόφλητες δόσεις – Ενημέρωση μέσω ειδικής εφαρμογής
Πανευρωπαϊκός έλεγχος σε «influencers» για παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές – 20 Έλληνες στη λίστα