Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γιώργος Τράγκας: Η Κρατική Ασφάλεια τον περιμένει έξω από το σπίτι του για να τον συλλάβει
«Έρχονται» 4,1 δισ. ευρώ από το καλοκαίρι – Σκληρό 12μηνο για τους φορολογουμένους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έρχονται» 4,1 δισ. ευρώ από το καλοκαίρι – Σκληρό 12μηνο για τους φορολογουμένους

Ολοένα και πιο κοντά στο να νοιώσουμε στο… πετσί μας είναι οι φόροι που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Συνολικά οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν 4,1 δισ. ευρώ σε 18 μήνες (1,3 το 2016 και 2,8 το 2017). Οπως γράφει η Ναυτεμπορική οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να περάσουν ένα σκληρό 12μηνο, […]

Ολοένα και πιο κοντά στο να νοιώσουμε στο… πετσί μας είναι οι φόροι που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Συνολικά οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν 4,1 δισ. ευρώ σε 18 μήνες (1,3 το 2016 και 2,8 το 2017).

Οπως γράφει η Ναυτεμπορική οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να περάσουν ένα σκληρό 12μηνο, στο οποίο θα εφαρμοστούν όλα τα μέτρα που ψηφίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και αυτά που θα ψηφιστούν την επόμενη. Μάλιστα αφού πληρωθούν όλα αυτά θα ακολουθήσει μια μακρά περίοδος λιτότητας έως το 2020.

Τι θα πληρώνουν οι φορολογούμενοι κάθε χρόνο

1. Το 2016 θα πληρωθούν μέτρα περίπου 1,3 δισ. ευρώ.

Τα πρώτα μέτρα έρχονται τον Ιούνιο με την αύξηση της παρακράτησης σε μισθούς και συντάξεις, την αύξηση της τιμής των καυσίμων και των τσιγάρων, τη μείωση του ΕΚΑΣ και των επικουρικών συντάξεων κ.λπ.
Αρχές καλοκαιριού αναμένεται να αυξηθούν και οι εισφορές των μισθωτών.
Από την 1η Ιουλίου θα ενεργοποιηθεί ο νέος ΦΠΑ (24%).

2. Το 2017 θα έρθει η φοροκαταιγίδα καθώς από το συνολικό πακέτο θα πληρωθούν 2,8 δισ. ευρώ.

Νέα κλίμακα επαγγελματιών, αύξηση φόρου στα μερίσματα, αύξηση φόρου στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ θα έχουν πλέον ενεργοποιηθεί και όλοι οι έμμεσοι φόροι συμπεριλαμβανομένου και του νέου φόρου στα ξενοδοχεία.

3. Το 2018 θα πρέπει να πληρωθούν μέτρα ύψους 1,3 δισ. ευρώ, που θα καλυφθούν κυρίως από τα μέτρα μείωσης των δαπανών τα οποία φέρεται να έχει συμφωνήσει η ελληνική πλευρά (μείωση αμυντικών δαπανών, πάγωμα προσλήψεων, πάγωμα μισθών στα ειδικά μισθολόγια κ.λπ.) Η ίδια κατάσταση θα συνεχιστεί και το 2019.
Ωστόσο όλα αυτά με την προϋπόθεση πως η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους και δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιήσει τον «κόφτη» που υποχρεώθηκε να συμφωνήσει με τους εταίρους.

Κλείνουν οι βιομηχανίες στην Ελλάδα – Πάνω από 25 λουκέτα τα τελευταία χρόνια
Τέλη κυκλοφορίας: Ποιοι θα ιδιοκτήτες θα λάβουν αναδρομική μείωση
Φορολοταρία για συναλλαγές Ιανουαρίου – Δείτε αν κερδίσατε
Τέλη κυκλοφορίας 2021: Τελειώνει η προθεσμία για την πληρωμή τους την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου
Πώς θα κάνουμε τα ψώνια όταν ανοίξει η Αγορά
Παράταση εκπτώσεων έως τις 31 Μαρτίου