Αθήνα

18 oC

αραιές νεφώσεις

Σιγά μην έκλεινε το θέμα - Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ ζητά ομαδικές απολύσεις, αλλά εμείς δεν θα κάνουμε

Σιγά μην έκλεινε το θέμα - Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ ζητά ομαδικές απολύσεις, αλλά εμείς δεν θα κάνουμε

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνουν ομαδικές απολύσεις έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, παρά το γεγονός ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει να τις ζητάει.

[adsense]

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνουν ομαδικές απολύσεις έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

«Το ΔΝΤ ζητάει ομαδικές απολύσεις» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος. «Αλλά είναι προφανώς κάτι το οποίο εμείς ποτέ δεν πρόκειται να δεχθούμε» διευκρίνισε. «Δείξαμε ότι σεβόμαστε τις κόκκινες γραμμές μας» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι καμία κύρια σύνταξη δεν μειώθηκε.

Παράλληλα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι, αυτή τη στιγμή, δεν είναι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μείωση μισθών.

Αναφερόμενος στον «κόφτη» στις συντάξεις είπε ότι ότι αυτός θα ανακοινώνεται κάθε 30 Απριλίου και θα διαρκέσει τρία χρόνια. Πάντως ο κ. Κατρούγκαλος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τους Έλληνες, ανεξάρτητα από τη φορολαίλαπα που έρχεται για μισθωτούς, εργοδότες και αγρότες και τις περικοπές σε ήδη καταβαλλόμενες επικουρικές, μερίσματα και εφάπαξ, τη μερική διακοπή του ΕΚΑΣ, το «ψαλίδι» στις υψηλές κύριες συντάξεις, τον «κόφτη» στις συντάξεις χηρείας.

«Η ανάπτυξη θα έρθει με εμάς και θα μοιραστεί ισότιμα σε όλους» εκτίμησε ο κ. Κατρούγκαλος, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό «στρατιώτη» σε εκείνο που θεωρεί ότι έχει ανάγκη ο τόπος. «Η νέα μεταρρύθμιση έχει κοινωνικό πρόσημο» είπε σε μια προσπάθεια να μιλήσει για την «αποτελεσματικότητά» του νέου συνταξιοδοτικού συστήματος.

Send this to a friend