Αθήνα

13 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η Στεφανίδου έδειξε φωτογραφίες που ο Λιγνάδης είναι στην Ιθάκη την ημερομηνία καταγγελλόμενου βιασμού (ΦΩΤΟ)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνεται ο ανταγωνισμός στις ταχυμεταφορές – Εισήλθε στην διανομή και η Skroutz

Την είσοδό της στις ταχυμεταφορές και συγκεκριμένα στον τελευταίο σταθμό της διανομής των παραγγελιών στον τελικό καταναλωτή, γνωστό κι ως «last -mile» ανακοίνωσε η Skroutz, μέσω της εξαγοράς κατά 100% της εταιρείας MYJOBNOW Delivery, με την εμπορική επωνυμία SendX.

Μετά την στρατηγική αυτή επένδυση η Skroutz φιλοδοξεί να αναπτύξει το κομμάτι των ταχυμεταφορών, δημιουργώντας το δικό της δίκτυο και καλύπτοντας το «last mile» που αφορά την παράδοση των παραγγελιών στους καταναλωτές.

Για την ακρίβεια η εταιρεία θα συνεχίσει να συνεργάζεται και με λοιπές εταιρείες courier. Ωστόσο η SendX, θα εξυπηρετεί παραγγελίες που πραγματοποιούνται μέσω του Skroutz στην Αττική, ενώ σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας ώστε να εξυπηρετεί ακόμα μεγαλύτερο αριθμό παραγγελιών πανελλαδικά. Όπως διευκρινίζεται άλλωστε στη σχετική ενημέρωση της εταιρείας στόχος της εν λόγω εξαγοράς είναι να προσφέρει «τη βέλτιστη εμπειρία ηλεκτρονικών αγορών» σε κάθε στάδιο του ταξιδιού του χρήστη».

Να σημειωθεί ότι η είσοδος στο «last-mile» ακολούθησε την εξαγορά υψηλού μειοψηφικού ποσοστού της ελληνικής εταιρείας από το CVC Capital Partners το περασμένο Απρίλιο, ενώ λίγο αργότερα η Skroutz αποεπένδυσε από την υπηρεσία Skroutz Food, με την ενσωμάτωση αυτής στο BOX του ΟΤΕ και στράφηκε στην παροχή σύγχρονων συστημάτων ηλεκτρονικών πληρωμών, αποκτώντας το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της EveryPay.

Ο τομέας των ταχυμεταφορών στην χώρα μας δοκιμάστηκε πολύ το προηγούμενο διάστημα όπου τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά, αφού οι εταιρείες μη μπορώντας να ανταποκριθούν στην μεγάλη ζήτηση είχαν φτάσει σε σημείο να προχωρήσουν και σε αναστολή των διανομών τους.

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί, ενώ οι εταιρίες του κλάδου που οποίες βρέθηκαν στο στόχαστρο, υποστήριζαν ότι έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις, ωστόσο η αύξηση της ζήτησης για online αγορές οδήγησε σε αύξηση κατά 50% των αποστολών για παράδοση στην πόρτα του καταναλωτή.

Σύμφωνα με την διοίκηση της ACS, η εταιρεία προχώρησε σε επενδύσεις, τόσο στο ανθρώπινο δυναμικό της, όσο και στο στόλο των οχημάτων της, στα καταστήματα, αλλά και στις κεντρικές υπηρεσίες, ώστε να ενισχύσει τις υπηρεσίες last mile delivery.

Από τις αρχές Νοεμβρίου έθεσε σε λειτουργία τον νέο αυτόματο διαλογέα αποστολών, ο οποίος μας επιτρέπει τη διαχείριση του αυξημένου ημερήσιου αριθμού αποστολών.

Παράλληλα, δημιούργησε σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες, όπως την υπηρεσία mobile web υπηρεσία ανακατεύθυνσης “ACS ReDirect”, διευκολύνοντας τους παραλήπτες των αποστολών ACS να επιλέξουν νέο σημείο παραλαβής της παραγγελίας τους, χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το κατάστημα εξυπηρέτησης, καθώς και τη δυνατότητα της ηλεκτρονική παραγγελίας/κλήσης διανομέα (“ACS e-shipping”), η οποία λειτουργεί μέσω της ιστοσελίδας, διευκολύνοντας τη συναλλαγή με τον πελάτη επίσης χωρίς τηλεφωνική αναμονή.

Τέλος, έχουν προγραμματίσει και την ενίσχυση του δικτύου ACS Smart Points με νέα αυτόματα lockers, παρέχοντας στον πελάτη ευέλικτη επιλογή για την παραλαβή της αποστολής του.

Σε επενδύσεις υποστηρίζει ότι έχει προχωρήσει και η ΕΛΤΑ Courier, η οποία έχει διπλασιάσει τη δυνατότητα διανομής σε 100.000 πακέτα από 50.000 πριν εκδηλωθεί η πανδημία, έχει ανοίξει τρία νέα κέντρα διαλογής, διανομής και αποθήκευσης μεγάλων αντικειμένων και έχει θέσει σε λειτουργία 11 νέα καταστήματα σε Αθήνα και περιφέρεια. Εχει προσλάβει νέο προσωπικό στη διανομή και στη διαλογή, απέκτησε 21 νέα οχήματα, ενώ προχώρησε στην ενοικίαση μέσω leasing 21 νέων αυτοκινήτων, με τον συνολικό αριθμό του στόλου της να ανέρχεται σε περίπου 500 οχήματα.

Κλείνουν οι βιομηχανίες στην Ελλάδα – Πάνω από 25 λουκέτα τα τελευταία χρόνια
Τέλη κυκλοφορίας: Ποιοι θα ιδιοκτήτες θα λάβουν αναδρομική μείωση
Στα χέρια του CVC περνά η Vivartia
Φορολοταρία για συναλλαγές Ιανουαρίου – Δείτε αν κερδίσατε
Πως θα γίνεται η χορήγηση προκαταβολής έναντι της μελλοντικής σύνταξης
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επένδυση 489 εκατ. ευρώ σε αιολικά πάρκα με πολλαπλά οφέλη σε Οικονομία και Περιβάλλον