Αθήνα

16 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άγριες Μέλισσες: Ο Μελέτης μαθαίνει τη σκληρή αλήθεια και καταρρέει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aκτωρ: Σε διαπραγμάτευση με τους πιστωτές – Στόχος η εξόφληση όχι το haircut

Μπαράζ προσωπικών επαφών με τους προμηθευτές και τους πιστωτές της Ακτωρ, του κατασκευαστικού βραχίονα του Ομίλου Ελλάκτωρ, προχωρά η διοίκηση της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διευθύνων σύμβουλος της Ακτωρ Χρήστος Παναγιωτόπουλος πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα προσωπικές επαφές με τους πιστωτές και προμηθευτές της εταιρείας και έρχεται σε συμφωνία για την τακτοποίηση των οφειλών προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να αποκατασταθούν οι σχέσεις οι οποίες είχαν δοκιμαστεί αρκετά με την προηγούμενη διοίκηση του Ομίλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες και παρά τα όσα είχαν ακουστεί το τελευταίο διάστημα περί haircut στις υποχρεώσεις του Ακτωρα προς τους προμηθευτές τους, κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού γίνεται προσπάθεια να αποπληρωθούν οι υποχρεώσεις και να μπορέσει η εταιρεία να συνεχίσει την πορεία της απαλλαγμένη από τα βαρίδια και τα λάθη του παρελθόντος.

Την κίνηση αυτή είχε προαναγγείλει ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ Άρης Ξενόφος, ο οποίος στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχε με αναλυτές και επενδυτές για την δρομολογούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 120,5 εκατ ευρώ, είχε αναφέρει ότι στις άμεσες ενέργειες της διοίκησης περιλαμβάνονται η σταδιακή βελτίωση των σχέσεων με προμηθευτές και συνεργάτες, ο εξορθολογισμός του κόστους και η επαναδιαπραγμάτευση υφιστάμενων συμβάσεων, ο επανασχεδιασμός της εσωτερικής οργανωτικής δομής και η απεμπλοκή του τομέα κατασκευής από ζημιογόνες δραστηριότητες του εξωτερικού πλην Ρουμανίας.

Αυτό όπως ξεκαθαρίζουν πηγές προσκείμενες στον Όμιλο, σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει haircut των υποχρεώσεων.

Να σημειωθεί ότι ο Άκτωρα τους προηγούμενους μήνες, είχε βρεθεί στο χείλος του γκρεμού, αδυνατώντας να εξασφαλίσει εγγυητικές και να συμμετάσχει στα έργα, ενώ τα χρήματα που έφτασε να χρωστάει σε προμηθευτές και πιστωτές ανέρχονταν σε δεκάδες εκατ. ευρώ.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατούσε στον Όμιλο είναι όσα είχε αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος στην γενική συνέλευση του Ομίλου τον περασμένο Ιανουάριο (τότε που οι Ολλανδοί επικράτησαν στην μάχη με της πρώην διοίκηση): «Όπου και να βρεθώ δεν θέλουν να ακούσουν για την Άκτωρ ενώ πριν όλοι ήθελαν να συνεργαστούν μαζί της», Μάλιστα τότε ο νυν διεύθύνων σύμβουλος της Ακτωρ, αναφέρθηκε στην περίπτωση της κατασκευής του Ελληνοαμερικανικού Κολλεγίου στη Θεσσαλονίκη το οποίο ενώ το ανέλαβε η εταιρεία, όπως είπε, «δεν εμφανίστηκε κανείς για να υπογράψει τη σύμβαση, ενώ δεν απαντούν καν στα τηλέφωνα των ιθυνόντων του Κολλεγίου. Δεν μπορεί να βγάλει εγγυτητική η Ακτωρ για να υπογράψει το έργο; Κανείς δεν ξέρει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η διοίκηση του Ελλάκτωρ προχώρησε σε έγκληση κατά του πρώην βασικού μετόχου και διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου Αν. Καλλιτσάντση, με την οποία κατηγορείται ότι τέλεσε τα αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας και της κακουργηματικής απάτης.

Όπως αναφέρεται στην έγκληση «εξαιτίας των παράνομων πράξεων η εταιρεία μας υπέστη εκτός από βαρύτατη οικονομική ζημιά, υπέρμετρη προσβολή της φήμης, του κύρους και της αξιοπιστίας της ως ανωνύμου εταιρείας και διαταραχή των συναλλαγών της».

Η νέα διοίκηση της Ελλάκτωρ έχει ήδη προχωρήσει σε διαδικασίες διαχειριστικού ελέγχου, ζήτημα που είχε θέσει ήδη στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 27 Ιανουαρίου 2021.

Ελλάκτωρ: «Όλα θα τελειώσουν στην γενική σύνελευση της 22ης Απριλίου»
Ελλάκτωρ: Αγωγή κατά Καλλιτσάντση και Εξάρχου για υπεξαίρεση
Μεγάλες ευκαιρίες για την αξιοποίηση της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας στην παραγωγή υδρογόνου με ηλεκτρόλυση νερού
To πρώην Οινοποιείο Καμπά μεταμορφώνεται σε εμπορικό πάρκο επιχειρηματικότητας, ψυχαγωγίας και άθλησης
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Πότε λήγει η προθεσμία για τους δικαιούχους
Fitch: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος παρά τον κορονοϊό