• Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου
  • 17:10

Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Άλλα 10 εκ. ευρώ και επιπλέον 1.200 σπίτια από την Περιφέρεια Αττικής για το εξοικονομώ κατ’ οίκον

Στην ενεργειακή αναβάθμιση επιπλέον 1.200 κατοικιών, στην εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας θα συμβάλλει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».

Στην ενεργειακή αναβάθμιση επιπλέον 1.200 κατοικιών, στην εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας θα συμβάλλει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, τον ενημερώνει  για την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να ανταποκριθεί θετικά στο σχετικό αίτημα του υπουργείου και να χρηματοδοτήσει με επιπλέον πόρους το πρόγραμμα εξοικονομώ.

Στην επιστολή ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι στην περίπτωση της Αττικής, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 4 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με το ποσό των περίπου 15 εκ. ευρώ τις παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει, με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει, την ανάγκη στήριξης των ιδιωτικών πρωτοβουλιών και της αγοράς που δραστηριοποιείται γύρω από την οικοδομή, καθώς και τη σύμφωνη γνώμη της οικείας διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση με επιπλέον πόρους ύψους 10 εκ. ευρώ του προγράμματος εξοικονόμησης κατ’ οίκον.

Με αυτή την πρωτοβουλία, πέρα από τα άμεσα οφέλη (ενεργειακή αναβάθμιση επιπλέον 1.200 κατοικιών), καταγράφονται σημαντικά οφέλη στην εξοικονόμηση ενέργειας (επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας 5,6 MWh ετησίως), καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας (περαιτέρω μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου 1.400 tn CO2 ετησίως).

Τέλος, ο Γιώργος Πατούλης επισημαίνει πως οι στόχοι απορρόφησης που έχουν τεθεί από τη νέα Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, «επιβάλλουν εγρήγορση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» και στο πλαίσιο αυτό ζητά «να ενισχυθούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες διαχείρισης του Προγράμματος, οι προσπάθειες ελέγχου και διενέργειας πληρωμών προκειμένου οι σχετικές δαπάνες να δηλωθούν το συντομότερο στην Ε.Ε».

Send this to a friend