Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Θεσσαλονίκη: «Είσαι η νέα Μπουμπουλίνα» – Τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο στην μητέρα που εναντιώθηκε στα self tests (BINTEO)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλάζουν τα Αστέρια Γλυφάδας

Άναψε χτες το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής το πράσινο φως για την υλοποίηση των εργασιών ανάπλασης του συγκροτήματος Αστέρια Γλυφάδας, το τουριστικό θέρετρο της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το project, συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ ευρώ και προβλέπει την ανάπτυξη ενός πεντάστερου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 400 κλινών, αλλά και μιας σειράς ακόμη άλλων αναπτύξεων όπως κατοικίες και καταστήματα.

Η έκταση ανήκει στην Grivalia Hospitality, η οποία το 2017  εξαγόρασε, προς 29,5 εκατ. ευρώ, το 80% της Ναυσικά Α.Ε. που διαθέτει τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου των Αστεριών της Γλυφάδας, ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ, ενώ το υπόλοιπο 20% της εταιρείας ελέγχει ο όμιλος Παπαθεοχάρη.

Στόχος είναι οι χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας καθώς και ο περιβάλλων χώρος να ολοκληρωθούν φέτος και το καλοκαίρι του 2022 να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του συγκροτήματος στο σύνολο του.

Η αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπει την υλοποίηση πεντάστερου ξενοδοχείου με 115 δωμάτια, 12 σουίτες και 14 τουριστικές κατοικίες,  2 εστιατόρια, κέντρο spa, εκθεσιακός χώρος, αρχαιολογικοί περίπατοι, χώροι δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους.

Στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου και στην πλευρά προς την παραλία θα διαμορφωθούν καθιστικοί χώροι, υπαίθριες κολυμβητικές δεξαμενές και υπαίθρια bar.
Επίσης τα 100  παλιά bungalows του συγκροτήματος με επιφάνεια 43-49τ.μ θα μετατραπούν σε ανεξάρτητες μονάδες φιλοξενίας εκτός από δέκα μονάδες που συνενώνονται ανά δύο για να δημιουργήσουν σουίτες. Στο σύνολό τους δημιουργούνται 95 επιπλωμένα διαμερίσματα.

Όσον αφορά τις 14 ανεξάρτητες κατοικίες στο δυτικό όριο της έκτασης του συγκροτήματος θα αποτελούν ανεξάρτητες μονάδες, ενεργειακά αυτόνομες, με πρόβλεψη ιδιωτικού υπαίθριου χώρου καθώς και χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων για κάθε κατοικία.

Παράλληλα θα κατασκευαστεί κέντρο αναζωογόνησης και ομορφιάς που θα περιλαμβάνει, αποδυτήρια, θερμαινόμενη πισίνα, αίθουσες σάουνα και χαμάμ, γυμναστήριο, χώρους θεραπείας, κέντρο αισθητικής και υποστηρικτικούς χώρους, ενώ ο νέος σχεδιασμός προβλέπεται τη δημιουργία 2 εστιατορίων, bar και  ιδιωτικής λέσχης σε δύο διαφορετικά υπάρχοντα κτίρια.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι σαθρές κατασκευές αφαιρούνται ενώ η δόμηση μειώνεται κατά 650τ.μ. και συνολικά η κάλυψη μειώνεται κατά 1.900τ.μ.
Θα ανασχεδιαστούν οι διαδρομές για την οδική πρόσβαση στο συγκρότημα και την κυκλοφορία οχημάτων και μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ θα δημιουργηθεί νέο δίκτυο πεζόδρομων και θα διαμορφωθούν δύο αρχαιολογικοί περίπατοι.

Όσον αφορά το χώρο που βρισκόταν το Dreams, θα  αναδιαμορφωθεί ώστε να δημιουργηθεί ένας παιδότοπος και να προστεθεί ένα εστιατόριο, ενώ το bar  θα μετεγκατασταθεί εντός του κτηρίου και παράλληλα θα δημιουργηθεί και μια αυλή για υπαίθριες καλλιτεχνικές εκθέσεις.

Tα θρυλικά Αστέρια δημιουργήθηκαν την δεκαετία του ’60 στην παραλία της Γλυφάδας από τους αρχιτέκτονες Εμμ. Βουρέκα, Π. Βασιλειάδη και Π. Σακελλάριο υπό την εποπτεία της Εθνικής Τράπεζας η οποία είχε νοικιάσει την έκταση από τον ΕΟΤ. Το 1999 η έκταση πέρασε από την Εθνική Τράπεζα στην εταιρεία Εστρέλια και εν συνεχεία στον όμιλο Παπαθεοχάρη.

Τέλη κυκλοφορίας: Επιστρέφει η πληρωμή με το μήνα – Κατατέθηκε η τροπολογία
Ενοίκια: Γιατί είναι ακόμη «στα ύψη» – Ο ρόλος των Airbnb – Λίστα με τα πιο δημοφιλή προάστια της Αττικής (ΠΙΝΑΚΕΣ)
Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε πληρώνονται όσοι έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης – Τι ποσά θα λάβουν
Πώς ο Mr Jumbo βγαίνει αλώβητος από την αύξηση των ναυτικών ναύλων 
Ελλάκτωρ: «Όλα θα τελειώσουν στην γενική σύνελευση της 22ης Απριλίου»
Ελλάκτωρ: Αγωγή κατά Καλλιτσάντση και Εξάρχου για υπεξαίρεση