Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τώρα αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα... ομόλογα Σώρρα! ΥΠΟΙΚ: «Οι πολίτες δεν απαλλάσσονται από τις οφειλές τους- Εισαγγελική έρευνα»

Με αφορμή τα όσα έχουν έρθει στη δημοσιότητα σχετικά με τον αυτοαποκαλούμενο «εθνοσωτήρα» Αρτέμη Σώρρα και με μεγάλη καθυστέρηση το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει με non paper τους πολίτες ότι δεν απαλλάσσονται από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Μάλιστα, το ΥΠΟΙΚ επιτίθεται σε όσους ασχολήθηκαν με την υπόθεση κατηγορώντας τους ότι «προσφέρουν δωρεάν και άφθονη δημοσιότητα στον Αρτέμη Σώρρα».

Εξάλλου, επισημαίνει πως η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων έχει διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση στα πλαίσια εισαγγελικής παραγγελίας σχετικά με την υπόθεση.

Αναλυτικά το non paper του ΥΠΟΙΚ

«Υπόθεση Σώρρα

Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα βρίσκεται στα χέρια των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών. Εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη και συνιστούμε την προσοχή σε όσους προσπαθούν να καπηλευτούν αυτήν την υπόθεση μήπως με αυτόν τον τρόπο προσφέρουν δωρεάν και άφθονη δημοσιότητα σε αυτόν που υποτίθεται ότι χτυπούν.

Από πλευράς του Υπουργείου Οικονομικών, η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων έχει διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση στα πλαίσια εισαγγελικής παραγγελίας σχετικά με την υπόθεση Σώρρα και τα αποτελέσματα διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες και ως εκ τούτου καλύπτονται από το απόρρητο της ποινικής προδικασίας.

Επίσης, η Διεύθυνση Εισπράξεων του Υπουργείου Οικονομικών έχει αποστείλει προς τις ΔΟΥ εγκύκλιο με την οποία παρείχε οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού των εξώδικων δηλώσεων που καταθέτουν οι οφειλέτες που ζητούν τη διαγραφή των οφειλών τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα του νομικού συμβουλίου του Υπουργείου Οικονομικών.

Κατά συνέπεια, οι αρμόδιοι υπάλληλοι παραλαμβάνουν, ως έχουν υποχρέωση, τις εξώδικες δηλώσεις που καταθέτουν οι οφειλέτες που ζητούν τη διαγραφή των οφειλών τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, αλλά ενημερώνουν τους πολίτες ότι αυτό δεν τους απαλλάσσει από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις».