Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Στο νοσοκομείο η Ολυμπία Χοψονίδου (ΦΩΤΟ)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντρέ Καλαντζόπουλος (Philip Morris International): Είναι ώρα για επενδύσεις

Στο όραμα της Philip Morris International και στις επενδύσεις που σχεδιάζει ο Όμιλος αναφέρθηκε ο νέος εκτελεστικός πρόεδρος Ανδρέας Καλαντζόπουλος κατά την διάρκεια της ψηφιακής συζήτησης που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του 31ου Greek Economic Summit, στην οποία παραβρέθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός: Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή λοιμωξιολόγων εξετάζει lockdown τύπου Μαρτίου στον Ασπρόπυργο
Άφαντη παραμένει η 22χρονη μητέρα από τον Πειραιά – Η τελευταία της εμφάνιση και το άλυτο μυστήριο
Ο κ. Καλαντζόπουλος αναφέρθηκε στον μεγάλο στόχο της εταιρείας: «Υπάρχουν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι που καπνίζουν σήμερα στον κόσμο και όλοι γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα προκαλεί ασθένειες και πρόωρους θανάτους. Αποστολή μας είναι να προσφέρουμε στους ενήλικες καπνιστές που δεν επιλέγουν να σταματήσουν το κάπνισμα, προϊόντα που είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνα από τα τσιγάρα.
Επενδύουμε σε αυτόν τον τομέα και στόχος μας είναι να αντικαταστήσουμε πλήρως τα τσιγάρα και να τα καταργήσουμε το συντομότερο δυνατό». Ο κ. Καλαντζόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην ελληνική θυγατρική της PMI, την εταιρεία «Παπαστράτος», τονίζοντας ότι δραστηριοποιείται 90 χρόνια στην Ελλάδα και είναι κομμάτι της οικονομίας και του κοινωνικού ιστού της χώρας: «Η Παπαστράτος, η θυγατρική της PMI στην Ελλάδα, αποτελεί μέρος του οικονομικού και κοινωνικού ιστού της χώρας εδώ και 90 χρόνια. Ως PMI έχουμε επενδύσει στην Ελλάδα σε φυσικές εγκαταστάσεις, με την τελευταία μας επένδυση να ξεκίνησε το 2017 όταν μετατρέψαμε ένα ολόκληρο εργοστάσιο τσιγάρων σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού, με εξαγωγική δραστηριότητα σε 6 χώρες. Καθώς το προϊόν μας μεγαλώνει, αυξάνονται οι δυνατότητες επέκτασης και για το εργοστάσιο. Πρόκειται για ένα πολύ περίπλοκο προϊόν και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι τόσο όσον αφορά τους ελέγχους ποιότητας όσο και την αποτελεσματικότητα της εγκατάστασης παραγωγής».
Να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος που ηγήθηκε επί 7 χρόνια της Philip Morris International σχεδίασε και υλοποίησε το smoke – free μέλλον της εταιρείας, προς καλύτερες εναλλακτικές από το τσιγάρο.
Ελλάκτωρ: «Όλα θα τελειώσουν στην γενική σύνελευση της 22ης Απριλίου»
Ελλάκτωρ: Αγωγή κατά Καλλιτσάντση και Εξάρχου για υπεξαίρεση
Μεγάλες ευκαιρίες για την αξιοποίηση της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας στην παραγωγή υδρογόνου με ηλεκτρόλυση νερού
To πρώην Οινοποιείο Καμπά μεταμορφώνεται σε εμπορικό πάρκο επιχειρηματικότητας, ψυχαγωγίας και άθλησης
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Πότε λήγει η προθεσμία για τους δικαιούχους
Fitch: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος παρά τον κορονοϊό