Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άφωνος ο Γιώργος Λιάγκας: Τους αποκάλυψε στο Πρωινό ότι περιμένει παιδί (vid)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκαλυπτική έρευνα του ΟΟΣΑ για την κοινωνική πολιτική και τους φόβους για το μέλλον

Ότι οι Έλληνες έχουν... νεύρα με τους φόρους είναι λογικό - ειδικά στην εποχή των μνημονίων. Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται, ωστόσο, πλέον κι επίσημα, στην έρευνα του ΟΟΣΑ...

Στην ίδια έρευνα απάντησαν πολίτες από 21 χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ και συγκεκριμένα για την Ελλάδα:

[the_ad id=”493520″]

– Το 82,1% των Ελλήνων θεωρεί ότι δεν λαμβάνει ικανοποιητικές υπηρεσίες από το Δημόσιο σε σχέση με τους φόρους που πληρώνει. Ο μέσος όρος στις 21 χώρες του ΟΟΣΑ είναι 58,5%, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη θέση των αρνητικών απαντήσεων των πολιτών και μάλιστα σε χειρότερο βαθμό από χώρες όπως το Μεξικό, η Πολωνία, η Χιλή κτλ.

– Το 77,8% των πολιτών εκτιμά ότι λαμβάνουν τα κοινωνικά επιδόματα και βοηθήματα συμπολίτες μας που δεν τα δικαιούνται, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Ο μέσος όρος στις υπόλοιπες χώρες της έρευνας είναι 66,6%. Επιπλέον, επτά στους δέκα Έλληνες θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν αποφασίζει προς όφελός τους όταν κάνει κοινωνική πολιτική (μ.ο. έρευνας 61,1%).

– Το 79,4% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι πλούσιοι πρέπει να φορολογηθούν περισσότερο, προκειμένου να υπάρξει αναδιανομή και να ενισχυθούν οι αδύναμοι οικονομικά. Η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα μετά την Πορτογαλία, με το μέσο όρο της έρευνας να βρίσκεται στο 67,8%.

– Οι δύο μεγαλύτεροι κίνδυνοι που θεωρούν ότι αντιμετωπίζουν οι Έλληνες (70,5%) είναι η κάλυψη των βασικών αναγκών τους για τους ίδιους ή τις οικογένειές τους, μια πιθανή ασθένεια ή αναπηρία τους (46,1%) και η ανεργία (42,4%).

– Το 77% των Ελλήνων ανησυχεί, επίσης, για τη σύνταξή του και γενικότερα νιώθει οικονομική ανασφάλεια για τα γηρατειά του, ενώ τέλος παρόμοιο ποσοστό (73,2%) εκτιμά πως δεν έχει εύκολη πρόσβαση σε δημόσιες παροχές, εάν τις χρειαστεί.

Ελλάκτωρ: «Όλα θα τελειώσουν στην γενική σύνελευση της 22ης Απριλίου»
Ελλάκτωρ: Αγωγή κατά Καλλιτσάντση και Εξάρχου για υπεξαίρεση
Μεγάλες ευκαιρίες για την αξιοποίηση της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας στην παραγωγή υδρογόνου με ηλεκτρόλυση νερού
To πρώην Οινοποιείο Καμπά μεταμορφώνεται σε εμπορικό πάρκο επιχειρηματικότητας, ψυχαγωγίας και άθλησης
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Πότε λήγει η προθεσμία για τους δικαιούχους
Fitch: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος παρά τον κορονοϊό