Αθήνα

12 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αποκάλυψη Χατζηνάσιου για Μητροπάνο: Αρνήθηκα να δουλέψω μαζί του αν δεν έκανε αποχή από ποτό και τσιγάρο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αρχή του τέλους για το πρώην εργοστάσιο της Πίτσος! Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου

Η πρώην Πίτσος και νυν BSH Hellas ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση του προγράμματος εθελοντικής αποχώρησης στο εργοστάσιο της Αθήνας

Η πρώην Πίτσος και νυν BSH Hellas ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση του προγράμματος εθελοντικής αποχώρησης στο εργοστάσιο της Αθήνας.

Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου 2017 και ολοκληρώθηκε με σημαντική συμμετοχή από τους εργαζομένους στις 10 Νοεμβρίου, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή αποζημίωση και ενίσχυσή τους, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η διοίκηση του Ομίλου,«έχοντας πάντοτε ως κυρίαρχο στόχο την εύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης προκειμένου να μετριάσει, όσο αυτό είναι εφικτό, τις συνέπειες προς το προσωπικό του εργοστασίου της Αθήνας λόγω της ολοκλήρωσης του παραγωγικού κύκλου του, εδώ και καιρό έχει εξετάσει λεπτομερώς κατά πόσο θα ήταν εφικτό να παραχθούν, έστω και προσωρινά, κάποια άλλα προϊόντα στο εργοστάσιο αυτό».

Στην ίδια ανακοίνωση, σημειώνεται ότι «οι προσπάθειες αυτές είναι συνεχείς από τη διοίκηση της εταιρείας και σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό και μετά από μεγάλη προσπάθεια, αν και η απόφαση αυτή δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από αντικειμενικούς επιχειρηματικούς κανόνες και κριτήρια αφού επιβαρύνει περαιτέρω τη λειτουργία της εταιρείας, κατάφερε και πέτυχε να μεταφερθεί μέρος της μελλοντικής παραγωγής της προϊοντικής σειράς IC4 EVO στο εργοστάσιο της Αθήνας που αρχικά είχε αποφασιστεί να εκτελεστεί σε άλλη χώρα, καταρχήν για διάστημα ενός έτους, δηλαδή από την 1.1.2018 έως και την 31.12.2018, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η λειτουργία του εργοστασίου τουλάχιστον και για το 2018, με προσαρμογή του μοντέλου λειτουργίας του. Πρώτιστο μέλημά μας είναι οι εργαζόμενοί μας. Θα αξιολογήσουμε τη νέα κατάσταση που προκύπτει μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος Εθελοντικής Αποχώρησης προκειμένου να προσδιορίσουμε το μοντέλο λειτουργίας του εργοστασίου της Αθήνας το επόμενο χρονικό διάστημα».

Τέλη κυκλοφορίας: Έρχονται αλλαγές στον υπολογισμό τους – Πώς θα τα πληρώσετε
Επίδομα 800 ευρώ: Λήγει η προθεσμία για τις αναστολές συμβάσεων – Πότε αρχίζουν οι πληρωμές και τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι
Γόρδιος δεσμός το άνοιγμα της Εστίασης – Τι λένε οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφέ
Συντάξεις Δεκεμβρίου: Σήμερα αρχίζει η πληρωμή στους συνταξιούχους
Γιάννης Στουρνάρας: Το δεύτερο lockdown θα καθυστερήσει την ανάκαμψη
Τροποποιήσεις πτήσεων της SKY Express λόγω της απεργίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας