Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άγριες Μέλισσες: Ο Δούκας εξαπολύει κυνηγητό εναντίον του τρομοκρατημένου Θέμελη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βγήκαν λεφτά από σεντούκια και στρώματα! “Θεαματική” αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων

Φαίνεται πως άρχισαν να βγαίνουν σιγά σιγά τα χρήματα από σεντούκια και στρώματα, αφού είναι θεαματική η αύξηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες από την αρχή του έτους, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, από εγχώριες τραπεζικές πηγές...

Φαίνεται πως άρχισαν να βγαίνουν σιγά σιγά τα χρήματα από σεντούκια και στρώματα, αφού είναι θεαματική η αύξηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες από την αρχή του έτους, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, από εγχώριες τραπεζικές πηγές.

[adsense]

Οι πηγές του Πρακτορείου αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι έως τον Μάιο του 2015 είχαν φύγει τραπεζικές καταθέσεις ύψους 4,5 – 5 δισεκατομμυρίων Ευρώ από την Ελλάδα. Σήμερα έχουν επιστρέψει κεφάλαια ύψους περίπου 4 δισεκατομμυρίων Ευρώ, βοηθούντος και του τουρισμού.

Οι εγχώριες τραπεζικές πηγές επισημαίνουν στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η επιστροφή των καταθέσεων στα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα είναι ένδειξη της σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και δείκτης βεβαιότητας για την πορεία της οικονομίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μειώνεται παράλληλα θεαματικά, εβδομάδα με την εβδομάδα, η εξάρτηση των τραπεζικών ιδρυμάτων από τον ELA, δηλαδή οι τράπεζες δανείζονται ολοένα και μικρότερα ποσά, γεγονός που αποτελεί επίσης ένδειξη σταθεροποίησης.

[adsense]

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το «πράσινο φως» που έδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την χαλάρωση των capital controls, εγκρίνοντας επί της ουσίας την εισήγηση που είχε κάνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Η τυπική έγκριση της εισήγησης Στουρνάρα αναμένεται την Πέμπτη, όταν θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πώς θα κάνουμε τα ψώνια όταν ανοίξει η Αγορά
Τέλη κυκλοφορίας 2021: Τελειώνει η προθεσμία για την πληρωμή τους την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου
Οι ελληνικές αλυσίδες επεκτείνονται στην Κύπρο
Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Άμεσα η πλατφόρμα υποβολής δικαιολογητικών
Δυναμική είσοδος της SKY express στις διεθνείς αγορές
Νέος ισχυρός παίκτης στον ξενοδοχειακό κλάδο