Αθήνα

28 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία: Ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και υπεράσπισης κυριαρχίας – Τους αρχηγούς ενημερώνει ο Μητσοτάκης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αξιωματούχος της Ευρωζώνης: Η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κέρδη από τα ομόλογα για επενδύσεις

Αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε σε ενημέρωσή του ενόψει του Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, ότι οι Βρυξέλλες είναι θετικές στη χρήση των κερδών των ευρωπαϊκών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFAs και SMPs) για επενδύσεις.

Δείτε επίσης

Ακόμη ένα «χαστούκι» για τον Τζόνσον: Η Βουλή ψήφισε παράταση του Brexit
Η γηραιότερη μητέρα στον κόσμο – Απέκτησε δίδυμα στα 74 της χρόνια (ΕΙΚΟΝΑ)

Μάλιστα, ο αξιωματούχος του Eurogroup ανέφερε ότι ο καινούριος εκπρόσωπος της Ελλάδας παρουσίασε συνοπτικά στο EuroWorking Group τα σχέδια της κυβέρνησης. Η χρήση των κερδών των ελληνικών ομολόγων, διευκρίνισε, επιτρέπεται από το πρόγραμμα.

Κατά το EWG δεν τέθηκε ζήτημα πρωτογενών πλεονάσματων. «Είναι εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, η κυβέρνηση έχει τώρα να παρουσιάσει και να εφαρμόσει την πολιτική της», είπε.

Ο ίδιος αξιωματούχος, μάλιστα, έκανε λόγο και για την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ, υπογραμμίζοντας ότι ο Έλληνας εκπρόσωπος εξέφρασε την πρόθεσή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σχετικό αίτημα, κάτι που έγινε αποδεκτό με ουδέτερο ή και θετικό τρόπο από τα υπόλοιπα μέλη. Όπως προσέθεσε, το EWG αναμένει το επίσημο αίτημα προκειμένου να το εξετάσει.

Στo Eurogroup της Παρασκευής, το πρώτο στο οποίο θα συμμετάσχει ο νέος υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας θα γίνει, ως είθισται, μια παρουσίαση των προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνησης όσον αφορά την οικονομική πολιτική.

Αναστολή συμβάσεων εργασίας για Αύγουστο και Σεπτέμβρη- Ποιους κλάδους αφορά
Folli Follie: Οι συσσωρευμένες ζημίες της εταιρείας αγγίζουν τα 666 εκατ. ευρώ
ΕΝΦΙΑ: Μείωση 8%-10% σε λογαριασμούς! Ποιους αφορά
Τουρισμός: Συρρίκνωση εσόδων άνω του 80%- Τα 15 δισ. που χάνει η οικονομία αντιστοιχούν σε 7,5% του ΑΕΠ
ATTICA: Πρόστιμο ύψους 29.792 ευρώ της επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού
Πρώτη κατοικία: Τον Σεπτέμβρη οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί- Ποιοι κινδυνεύουν