Αθήνα

17 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Συγκλονίζει η Ελένη Ψυχούλη: «Έφυγε νωρίς από καρκίνο κι αυτό μου έμαθε να είμαι ταπεινή»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bitcoin: Νέο ρεκόρ με την κεφαλαιοποίησή του να πλησιάζει το 1 τρισ. δολάρια

Νέο υψηλό επίπεδο – ρεκόρ σημείωσε σήμερα (19/2) το κρυπτονόμισμα bitcoin, με την κεφαλαιοποίησή του να πλησιάζει το 1 τρισ. δολάρια.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, τιμή του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο αυξήθηκε 2,6% στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 52.932 δολαρίων, ενώ αναμένεται να καταγράψει κέρδη 8% στην εβδομάδα. Από την αρχή του μήνα, η τιμή του έχει αυξηθεί κατά 60%.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα κέρδη του bitcoin τροφοδοτήθηκαν από ενδείξεις ότι κερδίζει την αποδοχή γνωστών επενδυτών και εταιρειών, από την Tesla και τη Mastercard έως τη BNY Mellon.

Mετά την τελευταία άνοδο της τιμής, η κεφαλαιοποίησή του – δηλαδή η αξία των bitcoin που κυκλοφορούν – έφθασε περίπου στα 982 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το CoinMarketCap, με την αξία όλων των ψηφιακών νομισμάτων να ανέρχεται σε περίπου 1,6 τρισ. δολάρια.

Όμως, πολλοί αναλυτές και επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για το πολύ υψηλών διακυμάνσεων ψηφιακό νόμισμα, το οποίο δεν χρησιμοποιείται ακόμη ιδιαίτερα στο εμπόριο.

Αναλυτές της JPMorgan ανέφεραν ότι οι σημερινές τιμές του κρυπτονομίσματος bitcoin είναι πολύ υψηλότερες από τις εκτιμήσεις για την εύλογη αξία του.

Συντάξεις Απριλίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Πότε θα πληρωθεί η δεύτερη δόση
Τίτλοι τέλους για την Χαλυβουργική – Μπαίνει σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης
Παρουσίαση υπηρεσιών του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά για τη δράση «e-λιανικό»
Επίδομα 534 ευρώ: Πληρώνονται σήμερα οι δικαιούχοι τις αναστολές Φεβρουαρίου
Σφίγγει ο κλοιός για τις επιχειρήσεις – Αυστηρά κριτήρια χρηματοδότησης