Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor – Κώστας Παπαδόπουλος σε Τριαντάφυλλο: Μυρίζει το στόμα σου, φύγε από εδώ! (vid)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Το σχέδιο ανάκαμψης της Ελλάδας ανάμεσα στα ισχυρότερα της Ευρώπης

Ανάμεσα στα ισχυρότερα της Ευρώπης συγκαταλέγει το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης το πρακτορείο Bloomberg.

Ειδικότερα, το Bloomberg αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει ότι τα περισσότερα από τα εθνικά σχέδια που που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής χρειάζονται ακόμη επεξεργασία προκειμένου να εγκριθούν, αυξάνοντας τον κίνδυνο καθυστερήσεων στις εκταμιεύσεις.

Το Bloomberg χρησιμοποιεί ως παράδειγμα το γεγονός ότι η πρόταση της Γερμανίας είναι μεταξύ εκείνων που θεωρείται ότι δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες. Αντιθέτως, κράτη της νότιας Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Ισπανίας, έχουν τα ισχυρότερα σχέδια, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Επίσης, κάποιες χώρες, δεν έχουν υποβάλει ακόμα προτάσεις, ενώ άλλες είναι πολύ πίσω.

Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την Κομισιόν για να μειώσει ορισμένα από τα εμπόδια που προκύπτουν από το σχέδιό της, δήλωσε αξιωματούχος.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε ότι βρίσκεται σε “εντατικό διάλογο” με τα κράτη-μέλη με σκοπό την πραγματοποίηση εκταμιεύσεων από τα μέσα του 2021, αλλά ότι “είναι επίσης απαραίτητο” τα σχέδια αυτά να ανταποκρίνονται στους βασικούς στόχους του Ταμείου. Εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει και εκπρόσωποι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και της ισπανικής κυβέρνησης δεν απάντησαν σε σχετικό αίτημα του αμερικανικού οικονομικού δικτύου.

Για να διανεμηθούν τα 750 δισεκατομμύρια ευρώ του Ταμείου αυτό το καλοκαίρι, όπως είχε προγραμματιστεί, οι προτάσεις πρέπει να εγκριθούν τον Απρίλιο και ορισμένες χώρες κινδυνεύουν να χάσουν αυτήν την προθεσμία.

To CVC εξαγοράζει και τη Δωδώνη 
Πιέσεις για άνοιγμα των εμπορικών κέντρων – Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την περίοδο του Πάσχα
Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ: Το πλειοψηφικό πακέτο της αποκτά η CVC Capital
Eλλάκτωρ: Απίστευτες μεθοδεύσεις από τους εφοπλιστές με στόχο την λειτουργία της εταιρείας 
Dogecoin: Άλμα 10% μέσα σε 24 ώρες για το κρυπτονόμισμα με σύμβολο τον σκύλο Shiba Inu
ΥπΟΙΚ: Δέσμη φορολογικών ελαφρύνσεων και διευκολύνσεων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις