Αθήνα

16 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ντροπιαστικό περιστατικό: Πετάει σκουπίδια από τον 2ο και λέει στην καθαρίστρια «δουλειά σου είναι» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΕΘΝΗ

ΒΟΜΒΑ! Ποια συμφωνία; ΕΚΤ και BANΚ OF AMERICA βλέπουν χρεωκοπία!

Σημαντικό αυξημένο κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας βλέπει η ΕΚΤ, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνεχιζόμενη εκροή καταθέσεων. Σε σημερινή της έκθεση η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης τονίζει ότι έχουν περιοριστεί οι πιθανότητες μετάδοσης της κρίσης από την Ελλάδα σε άλλες αγορές της νομισματικής ένωσης. Όπως αναφέρει η έκθεση της ΕΚΤ: «Οι δημοσιονομικές θέσεις […]

Σημαντικό αυξημένο κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας βλέπει η ΕΚΤ, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνεχιζόμενη εκροή καταθέσεων. Σε σημερινή της έκθεση η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης τονίζει ότι έχουν περιοριστεί οι πιθανότητες μετάδοσης της κρίσης από την Ελλάδα σε άλλες αγορές της νομισματικής ένωσης.

Όπως αναφέρει η έκθεση της ΕΚΤ: «Οι δημοσιονομικές θέσεις σε ορισμένες χώρες παραμένουν επισφαλείς. Οι κυρίαρχοι κίνδυνοι προέρχονται από την Ελλάδα, ειδικότερα, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα λόγω της αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, ενώ ο τραπεζικός τομέας της χώρας έχει γνωρίσει σημαντικές εκροές καταθέσεων, έχει απολέσει την πρόσβαση στην διατραπεζική αγορά για χρηματοδότηση και έχει επιδεινωθεί η ποιότητα του ενεργητικού. Οι αντιδράσεις των χρηματοπιστωτικών αγορών για τις εξελίξεις στην Ελλάδα είναι υποτονικές μέχρι σήμερα, αλλά με την απουσία μιας γρήγορης συμφωνίας και την εφαρμογή των διαρθρωτικών μέτρων, ο κίνδυνος μιας ανοδικής προσαρμογής των ασφαλίστρων κινδύνου που απαιτούνται για τις ευάλωτα κράτη της ζώνης του ευρώ θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Σε πιο ευρύ επίπεδο οι αβεβαιότητες που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα του χρέους είναι πιθανό να επιμείνουν μεσοπρόθεσμα καθώς ο λόγος “ΑΕΠ προς χρέος” εκτιμάται ότι θα παραμείνει σε ισορροπημένα επίπεδα σε αρκετές χώρες» αναφέρεται στην έκθεση.

Σε άλλο σημείο, η έκθεση αναφέρει πως «οι εξελίξεις στην Ελλάδα, σε αντίθεση με την ευρύτερη τάση σε άλλες χώρες της Ευρωζώνη, έχουν προκαλέσει την άνοδο των αποδόσεων έναντι των γερμανικών ομολόγων. Η μακρά και αβέβαιη διαδικασία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της, συνέβαλε σε μια περίοδο έντονης αστάθειας στις ελληνικές αγορές. Η μόλυνση των άλλων χωρών της Ευρωζώνης από την Ελλάδα ήταν περιορισμένη. Πράγματι, προκάλεσε μόνο μια μικρή μεταβλητότητα στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας».

Χρεωκοπία βλέπει και η Bank of America

Αυξημένο κίνδυνο για επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) βλέπει η Bank of America, τονίζοντας πως ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει. 

Σε ενημερωτικό σημείωμά τους, οι αναλυτές του τραπεζικού ιδρύματος επισημαίνουν πως “το χρονικό περιθώριο για την Ελλάδα έχει στενέψει ασφυκτικά. Η θέση μας παραμένει “αντι-Grexit”, αλλά δεδομένου της κατάστασης ρευστότητας και τον όγκο των χρεών που πρέπει να αποπληρώσει (η Ελλάδα) στο πρώτο μισό του Ιουνίου,κάθε μέρα που περνά αυξάνει τον κίνδυνο για ένα σενάριο τύπου Κύπρου: με προσωρινό έλεγχο κεφαλαίων (capital control) που μολαταύτα, εντέλει θα κάνει τα πολιτικά μυαλά να εστιάσουν στο να βρουν μια λύση».

 

 

 

Κηδεία Πρίγκιπα Φίλιππου: Έκλεψε την παράσταση η Κέιτ Μίντλετον, επιβλητική με δάκρυα στα μάτια – Το μαύρο φόρεμα, το καπέλο και οι πέρλες
Πρίγκιπας Φίλιππος: Γιατί δεν πήγε η Μέγκαν Μαρκλ στην κηδεία του
Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Τραγική φιγούρα η βασίλισσα Ελισάβετ συντετριμμένη συνοδεύει την πομπή με το φέρετρο του (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Συντετριμμένοι οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι περπάτησαν σε απόσταση ξυπνώντας μνήμες από την κηδεία της Νταϊάνας
Πρίγκιπας Φίλιππος: Με το λάβαρο με τον ελληνικό σταυρό το φέρετρό του
Πρίγκιπας Φίλιππος: Ποιοι θα παραβρεθούν – Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης στην Ελλάδα