Αθήνα

23 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ιωάννα Μαλέσκου: Άσχημα νέα για την παρουσιάστρια του «Love it»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεύτερη φωτιά σε εργοστάσιο της Frigoglass – Ποια εργοστάσια πήραν φωτιά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια

Η φωτιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο στο εργοστάσιο της της Frigoglass στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας ξύπνησε μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν, καθώς αρκετά εργοστάσια και παραγωγικές μονάδες μεγάλων βιομηχανιών που έχουν έδρα την Ελλάδα έχουν παραδοθεί στις φλόγες τα τελευταία χρόνια.

Το εργοστάσιο της Frgoglass στη Ρουμανία είναι ένα από τα πέντε που διατηρεί ο όμιλος Frigoglass. Τα άλλα τέσσερα βρίσκονται σε Ρωσία, Ινδία, Ινδονησία και Νότιο Αφρική. Στη Ρουμανία, εκτός από τη συγκεκριμένη παραγωγική μονάδα, λειτουργεί και κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D).

Συνολικά στις εγκασταστάσεις της Frigoglass στη Ρουμανία εργάζονται 774 άτομα ως μόνιμο προσωπικό και 756 ως εποχικό (στοιχεία 2020) από 1,165 μόνιμους εργαζόμενους και 1.145 εποχικό προσωπικό που απασχολούσε ο όμιλος το 2019.

Η συγκεκριμένη πυρκαγιά είναι η δεύτερη τα τελευταία επτά χρόνια που εκδηλώνεται σε εργοστάσιο της Frigoglass.

Είχε προηγηθεί το 2014 η διακοπή της μονάδας λειτουργίας του ομίλου στην Ινδία λόγω της πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί στις εκεί εγκαταστάσεις.

Η φωτιά στο εργοστάσιο της Ινδίας είχε προκαλέσει ζημιές κυρίως στις αποθήκες του εργοστασίου και σε μικρότερο βαθμό στο χώρο της παραγωγής του εργοστασίου.

Ήταν το 2018 όταν το εργοστάσιο της Sunlight στην Ξάνθη τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε μεγάλο μέρος των κεντρικών κτιριακών εγκαταστάσεΠολλοί πίστευαν ότι η εταιρεία θα έμενε για αρκετό καιρό εκτός αγοράς. Αμέσως μετά την πυρκαγιά, ο Παναγιώτης Τσινάβος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Στην οικογένεια της ΚΡΙ ΚΡΙ είμαστε συγκλονισμένοι από το συμβάν. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά. Με την υποστήριξη των ανθρώπων μας που απέδειξαν για άλλη μια φορά την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους στην εταιρεία, την υποστήριξη των γαλακτοπαραγωγών του Νομού Σερρών, των προμηθευτών, των συνεργατών και των πελατών μας, θα τα καταφέρουμε. Από σήμερα κιόλας προχωράμε με συντονισμένα βήματα για τη δυναμική αναδιοργάνωση της παραγωγής μας προκειμένου να καλύψουμε άμεσα τις ανάγκες των πελατών μας και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε προϊόντα υψηλής αξίας στους καταναλωτές μας. Μπορεί η φωτιά να έκαψε τις εγκαταστάσεις μας, αλλά άναψε ακόμα περισσότερο την πίστη, την θέληση και το όραμα των ανθρώπων της ΚΡΙ ΚΡΙ. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμπαράστασή σας».

Τα λόγια του Παναγιώτη Τσινάβου, έδωσαν κουράγιο στους εργαζόμενους που όλοι μαζί ρίχτηκαν με πάθος στην δουλειά για να ξαναστήσουν την εταιρία στα «πόδια» της. Και πράγματι, το 2014, κατασκευάζεται, νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο με αποτέλεσμα η εταιρεία να κατέχει σήμερα την πρώτη θέση στην αγορά γιαουρτιού.

ΒΙΚΗ

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε τον Απρίλιο του 2017 στο εργοστάσιο Laky που παράγει τροφές ζώων, ανήκε στην αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατέβαλλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να θέσει υπό έλεγχο την φωτιά για να μην επεκταθεί στο διπλανό συγκρότημα της επεξεργασίας των αλλαντικών.

Το κτίριο με τα μηχανήματα και τα οχήματα που ευρισκόταν μέσα καταστράφησαν ολοσχερώς.

Softex

Tον Ιούλιο του 2015 πυκνοί καπνοί έπνιξαν την Αθήνα. Αιτία ήταν η πυρκαγιά σε μία από τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της χαρτοβιομηχανίας Softex στο Βοτανικό.

Η πυρκαγιά φούντωσε, όταν από τη ζέστη κατέρρευσε η οροφή του κτιρίου, ευτυχώς χωρίς κανείς από τους εργαζόμενους να πάθει κάτι. Τελικά, με την επέμβαση της Πυροσβεστικής, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο το βράδυ της ίδια μέρας, αφήνοντας όμως κατεστραμμένη και εκτός λειτουργίας τη συγκεκριμένη μονάδα.

H φωτιά όμως έμελλε να ήταν καθοριστική για την μετέπειτα πορείας της ιστορικής βιομηχανίας. Λίγους μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2016 η διοίκηση της Softex η ιταλική Bolton αποφάσισε να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο της Softex.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Εργασίας ανέφερε΅: «αφορμή ήταν η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις αρχές Ιουλίου 2015 σε μία μονάδα του εργοστασίου της Softex (σ.σ στον Ταύρο) που δημιούργησε προβλήματα στη παραγωγή. Οι ασφαλιστικές εταιρείες με διάφορες δικαιολογίες και καθυστερήσεις αποφάσισαν να αποζημιώσουν με ένα πολύ μικρό ποσό την εταιρεία. Αυτό αποτέλεσε το “πρόσχημα”, έτσι ώστε αντί να διορθωθεί το πρόβλημα και να συνεχίσει την λειτουργία της η SOFTEX και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, να προχωρήσει η μητρική εταιρεία στο κλείσιμο της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας προϊόντων χάρτου».

Tελικά η Softex 10 μήνες μετά το λουκέτο που αποφάσισε να βάλει ο πολυεθνικός Όμιλος, πέρασε σε νέο ιδιοκτήτη, στην Intertrade Hellas της οικογένειας Ντεληδήμου.

Ντρουκφάρμπεν

Τον Μάρτιο του 2016 μία νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον Ασπρόπυργο.

Ήταν στη γραμμή παραγωγής μελανιών εύκαμπτης συσκευασίας της Ντρουκφάρμπεν Ελλάς.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο εκκένωσης των εγκαταστάσεων από το ανθρώπινο δυναμικό.

Υπήρξαν σημαντικές ζημιές στη μονάδα παραγωγής μελανιών εύκαμπτης συσκευασίας καθώς και στις αποθήκες ετοίμων μελανιών και πρώτων υλών. Μικρότερης έκτασης ζημιές προκλήθηκαν στο κτίριο που στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες.

Το κόστος της ζημιάς αποτιμήθηκε στα 8,8 εκατ ευρώ.

Κρι Κρι

Ήταν Δεκέμβριος του 2013 όταν το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι στις Σέρρες τυλίχτηκε στις φλόγες, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Η μονάδα του γιαουρτιού καταστράφηκε, ενώ η μονάδα παγωτού έμεινε ανέπαφη.

Ροή Ειδήσεων

18/06/2021 | 07:39

Γλυκά Νερά: Νέο σοκ! Ο 32χρονος έπνιξε με τα χέρια του το σκυλί στην αυλή και το κρέμασε ανάποδα στη σκάλα

18/06/2021 | 07:24

Καιρός: Άστατος και σήμερα – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες (ΒΙΝΤΕΟ)

18/06/2021 | 07:15

Πανελλαδικές 2021: Συνέχεια με Κοινωνιολογία, Χημεία, Πληροφορική

18/06/2021 | 07:12

Euro 2020: Μήπως έφτασε η στιγμή που ωρίμασε το Βέλγιο;

18/06/2021 | 00:02

Γλυκά Νερά: Τελικά η «ψυχολόγος» της Κάρολαϊν βοήθησε στην εξιχνίαση – Τι είπε στην Αστυνομία

17/06/2021 | 23:53

«Βράζει» από τον κορονοϊό η Αφρική

17/06/2021 | 23:42

Η σπαρακτική αγκαλιά της μάνας της Κάρολαϊν στον δολοφόνο της κόρης της λίγο πριν ομολογήσει το έγκλημα

17/06/2021 | 23:26

Σπουδές και Εργασία!

17/06/2021 | 23:10

Γλυκά Νερά: O 32χρονος πιλότος «σκηνοθέτησε» εμπνευσμένος από τη ληστεία στον εκπαιδευτή του, στο Αλεποχώρι (vid)

17/06/2021 | 22:57

Συζυγοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα – Το διαμελισμένο σώμα της συζύγου του Π. Φραντζή, το αιματοβαμμένο 2008 και η παπαδιά

17/06/2021 | 22:41

Κοινωνικό συμβόλαιο, το νέο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

17/06/2021 | 22:38

Μιχάλης Μανιάτης: Εγκατέλειψε την Αθήνα και ζει… σε μια σπηλιά!

17/06/2021 | 22:25

Γλυκά Νερά: «Θα σε χωρίσω και θα φύγω με το παιδί», τού είπε η Κάρολαϊν και εκείνος την έπνιξε!

17/06/2021 | 22:11

Δανάη Μίχου στο TheCaller: «Γυναίκες και άνδρες πρέπει να προπονούνται με τον ίδιο τρόπο»

17/06/2021 | 22:06

Τζόκερ: Διπλό τζακ ποτ και τουλάχιστον 2,3 εκατ. ευρώ την Κυριακή-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Παπαστράτος: Νέα μεγάλη επένδυση 125 εκατ. ευρώ
Eurogroup: «Πράσινο» για εκταμίευση 748 εκατ. ευρώ – Μόνιμη μείωση ΦΠΑ σε 5 νησιά
Ο Ανδρέας Γεωργίου στον Ευρωπαϊκό Φορέα Στατιστικών Αρχών – Ευρωπαϊκή δικαίωση για τον πρ. πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ
Πέφτουν οι υπογραφές για το Ελληνικό – Μέχρι τις 25 Ιουνίου η καταβολή της πρώτης δόσης των 300 εκατ. ευρώ
ΕΦΚΑ: Ξεκινά η καταβολή αυξήσεων και αναδρομικών με βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης
Αγωγές κατά του ελληνικού δημοσίου από επαγγελματίες της εστίασης- Πάνω από 1.000 λουκέτα μετρά ο κλάδος