Αθήνα

10 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κορωπί: Ανατροπή στο θρίλερ με την εξαφάνιση της 19χρονης Άρτεμις (vid)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκάθαρη διαφοροποίηση Σαπέν! «Η Γαλλία είναι εναντίον της απόφασης του ESM για την Ελλάδα»

«Η Γαλλία τάσσεται εναντίον της απόφασης για την αναστολή της εφαρμογής της συμφωνίας για το ελληνικό χρέος», διαμήνυσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, στον απόηχο της σχετικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM)...

«Η Γαλλία τάσσεται εναντίον της απόφασης για την αναστολή της εφαρμογής της συμφωνίας για το ελληνικό χρέος», διαμήνυσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, στον απόηχο της σχετικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Ειδικότερα, ο Σαπέν αμφισβήτησε την απόφαση της προεδρίας του Eurogroup να αναστείλει τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, υπενθυμίζοντας ότι τα μέτρα αυτά είχαν υιοθετηθεί «χωρίς κανέναν όρο».

«Οι μεμονωμένες απόψεις δεν αποτελούν συλλογικές απόψεις του Eurogroup», δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σε μία έμμεση αναφορά στη Γερμανία, τη χώρα που ζήτησε την αναστολή των μέτρων.

«Τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα εφαρμοσθούν», επέμεινε ο Μισέλ Σαπέν, υπενθυμίζοντας ότι η απόφαση αυτή είναι «το πρώτο βήμα εκ μέρους των χωρών του Eurogroup προκειμένου να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους προς την Ελλάδα».

Ο Γάλλος υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι παρανοήσεις θα αρθούν το συντομότερο δυνατόν», υπογραμμίζοντας ότι «καμία κυβέρνηση δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει» όσο η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται, πως στο ίδιο μήκος σχήματος κινήθηκε και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει λόγος αμφισβήτησης της συμφωνίας».

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Ένας στους δύο φορολογουμένους θα έχει μηδενικά εκκαθαριστικά
Συντάξεις Απριλίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συνταξιούχων
ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 5.000 άνεργους με 550 ευρώ το μήνα
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ενισχύσεις 7,3 δισ. ευρώ στους δικαιούχους
«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Τουλάχιστον 80.000 κτίρια θα ενταχθούν εντός του 2021
Αναδρομικά: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές σε 25.000 κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων