Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Εύη Δρούτσα: Δεν «μάσησε λόγια» για Τριαντάφυλλο, Θεοδωρίδου, Γαρμπή, Θεοφάνους, Φουρέιρα, Πλούταρχο (ΒΙΝΤΕΟ)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διελκυστίνδα «κουαρτέτου»-κυβέρνησης και στο… βάθος πολιτική λύση

Μπορεί να υπάρχουν μεγάλες και σημαντικές διαφωνίες μεταξύ των Θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο όπως φαίνεται οι δανειστές αποχωρούν και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Μπορεί να υπάρχουν μεγάλες και σημαντικές διαφωνίες μεταξύ των Θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο όπως φαίνεται οι δανειστές αποχωρούν και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κάνει λόγο για πολιτική λύση!

[adsense]

«Καταγράψαμε τα σημεία που είμαστε κοντά και τα σημεία που χρειάζεται περισσότερη δουλειά σε τεχνικό ή και πολιτικό επίπεδο», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με το κουαρτέτο των δανειστών, επαναφέροντας έτσι από το παράθυρο το θέμα της πολιτικής διαπραγμάτευσης και λύσης.

Πάντως, τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεχίσουν να εργάζονται όλη την επόμενη εβδομάδα. Ανοιχτό παραμένει όμως ακόμα και το εάν θα επιστρέψουν τελικά στις 15 Φεβρουαρίου οι επικεφαλής των θεσμών ή θα υπάρξει και πάλι καθυστέρηση.

Πάντως, ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την αισιοδοξία του για λύση, λέγοντας: «Αν με ρωτούσατε αν είμαι πιο ευχαριστημένος σήμερα που τέλειωσε αυτή η φάση των διαπραγματεύσεων ή τη Δευτέρα που ξεκινούσε, θα σας έλεγα ότι είμαι σήμερα». Για το θέμα των συντάξεων ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «καταλαβαίνουν τη θέση της κυβέρνησης να μην κοπούν συντάξεις, το οποίο έχει ως λογική συνέχεια να πρέπει να αυξηθούν οι εισφορές και άλλα έσοδα». «Όλες οι πλευρές κατανοούν την ανάγκη για μία εύλογη συμφωνία, σε εύλογο χρόνο και έχουμε εστιάσει να ολοκληρώσουμε περίπου στις 26-28 Φεβρουαρίου», σημείωσε ο ίδιος. Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι και οι δανειστές καταλαβαίνουν την ανάγκη να τελειώνουμε σύντομα, αλλά θέλουν να συζητήσουν και μεταξύ τους κάποια θέματα.

[adsense]

Ειδικά στο φορολογικό και το ασφαλιστικό, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες αλλά, όπως τόνισε «αποδέχονται και εκείνοι τη βασική αρχιτεκτονική του νέου συστήματος αλλά εστιάζουν σε επιμέρους παραμέτρους», εννοώντας ενδεχομένως το ύψος των συντελεστών, τα νέα κλιμάκια κλπ.

Ερωτηθείς, πάντως αν ετέθη ζήτημα δημοσιονομικού κενού ο κ. Τσακαλώτος που μόλις χθες δήλωνε «δεν έχουν ζητηθεί άλλα μέτρα» άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο σημειώνοντας «προφανώς θα υπάρξουν συζητήσεις γι’ αυτό».

Eλλάκτωρ: Απίστευτες μεθοδεύσεις από τους εφοπλιστές με στόχο την λειτουργία της εταιρείας 
To CVC εξαγοράζει και τη Δωδώνη 
Πιέσεις για άνοιγμα των εμπορικών κέντρων – Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την περίοδο του Πάσχα
Ο Μπάκος, η στοιχηματική στη Νιγηρία και τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις
Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ: Το πλειοψηφικό πακέτο της αποκτά η CVC Capital
Dogecoin: Άλμα 10% μέσα σε 24 ώρες για το κρυπτονόμισμα με σύμβολο τον σκύλο Shiba Inu