Αθήνα

19 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παπαχελάς για Δένδια-Τσαβούσογλου: Δεν πήγε καλά – Θα μπορούσε να χειροτερέψει η κατάσταση με μονομερή ενέργεια της Τουρκίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Πρώτα η αξιολόγηση του Ιανουαρίου και μετά βλέπουμε για συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα

Θετικό το Ταμείο σε ελάφρυνση του χρέους

Αυτό ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο εκπρόσωπός του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

Σύμφωνα με όσα είπε από την Ουάσιγκτον, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα αποφασίσει τον Ιανουάριο αν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα ενώ θα πρέπει να έχουν προηγηθεί οι αποφάσεις της Ε.Ε για το ελληνικό Δημόσιο Χρέος τις οποίες το ΔΝΤ θα αξιολογήσει, πριν προχωρήσει σε απόφαση.

Μάλιστα, ο κ. Ράις σημείωσε ότι τις επόμενες μέρες θα φθάσει στην Αθήνα κλιμάκιο του ΔΝΤ με επικεφαλής την Ντέλια Βελκουλέσκου, το οποίο θα εξετάσει την εφαρμογή του δεύτερου σετ των προαπαιτούμενων.

Όπως τόνισε, η αποστολή του ΔΝΤ για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM έχει προγραμματισθεί για τον Ιανουάριο και προσέθεσε πως στα πλαίσια αυτής της αποστολής το Ταμείο θα διενεργήσει και την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους.

Αναφορικά με τη σημερινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Reuters ότι θα μπορούσε να αποδεχθεί την ιδέα η ελάφρυνση του χρέους να συνοδεύεται μακροπρόθεσμα από συγκεκριμένους όρους και την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Ράις έδειξε πως το ΔΝΤ συμφωνεί με αυτή την προσέγγιση.

[adsense]

«Θέλουμε και τις μεταρρυθμίσεις και την ελάφρυνση του χρέους αυτή είναι η θέση μας. Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει μιλήσει επανειλημμένα για δύο πυλώνες. Αυτοί είναι οι δύο πυλώνες», ανέφερε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει σενάρια που έχουν διαρρεύσει αναφορικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ενώ τέλος, σε ερώτηση για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και τις τιμές στις οποίες έγιναν οι αυξήσεις κεφαλαίου ξεκαθάρισε πως το ΔΝΤ δεν μετείχε στη σχετική διαδικασία.

Τέλη κυκλοφορίας: Επιστρέφει η πληρωμή με το μήνα – Κατατέθηκε η τροπολογία
Ενοίκια: Γιατί είναι ακόμη «στα ύψη» – Ο ρόλος των Airbnb – Λίστα με τα πιο δημοφιλή προάστια της Αττικής (ΠΙΝΑΚΕΣ)
Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε πληρώνονται όσοι έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης – Τι ποσά θα λάβουν
Πώς ο Mr Jumbo βγαίνει αλώβητος από την αύξηση των ναυτικών ναύλων 
Ελλάκτωρ: «Όλα θα τελειώσουν στην γενική σύνελευση της 22ης Απριλίου»
Ελλάκτωρ: Αγωγή κατά Καλλιτσάντση και Εξάρχου για υπεξαίρεση