Αθήνα

14 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Απάντησε ο Καμπουράκης για Μαραντόνα: «Ηχογραφούσε τις Ναπολιτάνες κοπελίτσες»
Ντομπρόβσκις: Δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για τη διαπραγμάτευση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρουκέτα Ντομπρόβσκις! “Εξετάζονται έκτακτα μέτρα εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι”

"Καρότο και μαστίγιο" για άλλη μια φορά από τον αντιπρόεδρος της Επιτροπή, αρμόδιο για το ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος ναι μεν παραδέχθηκε ότι "βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης", ωστόσο δεν απέκλεισε τη λήψη έκτακτων μέτρων, εφόσον δεν επιτευχθούν οι στόχοι...

“Καρότο και μαστίγιο” για άλλη μια φορά από τον αντιπρόεδρος της Επιτροπή, αρμόδιο για το ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος ναι μεν παραδέχθηκε ότι “βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης”, ωστόσο δεν απέκλεισε τη λήψη έκτακτων μέτρων, εφόσον δεν επιτευχθούν οι στόχοι.

[adsense]

Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αν είναι εφικτό η αξιολόγηση να κλείσει πριν από το ορθόδοξο Πάσχα, ο Β. Ντομπρόβσκις απάντησε ότι η Επιτροπή δε βάζει καμία προθεσμία, υπενθυμίζοντας ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει το φθινόπωρο. Προσέθεσε, όμως, ότι προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) είναι η Ελλάδα να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, μέσω του Μνημονίου.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις σχετικά με το ελληνικό ζήτημα που πραγματοποιήθηκαν στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, ο Β. Ντομπρόβσκις επισήμανε ότι υπήρξε πρόοδος, η οποία εκτίμησε ότι θα συνεχιστεί και στην Αθήνα, όπου έχουν μεταβεί οι επικεφαλής των θεσμών, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό. Ο Λετονός επίτροπος προσέθεσε ότι οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στην Αθήνα βασίζονται στις εκτιμήσεις της Επιτροπής για την ελληνική οικονομία, ενώ παράλληλα εξετάζονται πιθανά «έκτακτα μέτρα», σε περίπτωση που οι περισσότερο «απαισιόδοξες» εκτιμήσεις του ΔΝΤ πραγματοποιηθούν.

[adsense]

Καταλήγοντας, ο Β. Ντομπρόβσκις εκτίμησε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί «σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές και τόνισε ότι «πράγματι είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης», εφόσον όλες οι πλευρές κάνουν μια τελευταία προσπάθεια.

Δώρο Χριστουγέννων 2020: Πότε καταβάλλεται σε εργαζόμενους και ανέργους
Mε διατίμηση συγκρατούν τις ανατιμήσεις προϊόντων – Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Ανάπτυξης 20 κωδικοί
Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ποιοι πληρώνονται σήμερα
Οι Ευρωπαίοι παραμένουν προσκολλημένοι στα μετρητά παρά τα άλματα στις ψηφιακές συναλλαγές
Εστίαση: Έως 5000 ευρώ θα λάβουν οι επιχειρηματίες για θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου
Ρύθμιση 100 και 120 δόσεων: Επανένταξη των οφειλετών που τις έχασαν