Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κρίσιμες ώρες για τη Νανά Παλαιτσάκη: Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση- Η τελευταία της ανάρτηση για τον εμβολιασμό

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Δραγασάκης ζήλεψε τον Παπανδρέου! Βάζει τη “Διαύγεια” και στις διαφημιστικές δαπάνες τραπεζών

Πλήρη στοιχεία για όλες τις πληρωμές που αφορούν τα διαφημιστικά πακέτα προβολής τους καθώς και για τις κάθε είδους χορηγίες θα πρέπει να δημοσιεύουν πλέον κάθε χρόνο και σε ενοποιημένη βάση

Πλήρη στοιχεία για όλες τις πληρωμές που αφορούν τα διαφημιστικά πακέτα προβολής τους καθώς και για τις κάθε είδους χορηγίες θα πρέπει να δημοσιεύουν πλέον κάθε χρόνο και σε ενοποιημένη βάση οι τράπεζες που έχουν έδρα στην Ελλάδα καθώς και τα υποκαταστήματά τους που λειτουργούν στο εξωτερικό.

[adsense]

Διαφάνεια στις σχέσεις πιστωτικών ιδρυμάτων με επιχειρήσεις

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, που υπογράφει η Έφη Καραγεώργου στην εφημερίδα “Έθνος” αυτό προβλέπει η διάταξη για τη «Διαφάνεια στις σχέσεις πιστωτικών ιδρυμάτων με επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης και επιχορηγούμενα πρόσωπα», η οποία περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις κοινοτικών οδηγιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τη διαφάνεια στην Κεφαλαιαγορά.

Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης επανειλημμένα είχε ζητήσει από τις τράπεζες απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση κονδυλίων που αφορούν διαφημιστικά πακέτα και χορηγίες, το ετήσιο ύψος των οποίων ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Με αφορμή την υπόθεση του φερόμενου ως κυκλώματος δημοσιογράφων-εκβιαστών, είχε καλέσει στις 23 Φεβρουαρίου τις διοικήσεις των τραπεζών και των υπόλοιπων φορέων του χρηματοπιστωτικού τομέα να αναρτούν δημόσια όλες τις δαπάνες τους για χορηγίες και διαφημίσεις μέχρι το επίπεδο του τελικού αποδέκτη, ενώ είχε προαναγγείλει τη σύνταξη σχεδίου νόμου που θα προάγει τη διαφάνεια και τη διαύγεια στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Πιο αναλυτικά, το άρθρο 6 που αναφέρεται στη «διαφάνεια στις σχέσεις πιστωτικών ιδρυμάτων με επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης και επιχορηγούμενα πρόσωπα» προβλέπει:

«Ολα τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν έδρα στην Ελλάδα καθώς και τα υποκαταστήματά τους που λειτουργούν στην αλλοδαπή, εκτός και αν έχουν εξαιρεθεί από την εφαρμογή του Ν. 4261/2014, υποχρεούνται να δημοσιεύουν ετησίως και σε ενοποιημένη βάση πληροφορίες για όλες τις πληρωμές που έγιναν εντός της οικείας οικονομικής χρήσης, ιδίως πληρωμές για λόγους διαφήμισης, προβολής ή προώθησης, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών λόγω χορηγιών κάθε είδους, οι οποίες:

‘Διαύγεια’ στις διαφημιστικές δαπάνες των τραπεζών

α) Εχουν ως άμεσο ή έμμεσο αποδέκτη επιχείρηση μέσων ενημέρωσης, επιχείρηση ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, άλλη οντότητα που είναι συνδεδεμένη με τις ανωτέρω επιχειρήσεις κατά κατά τον Ν. 2190/1920, άρθρο 42ε παράγραφος 5 ή κατά τον ορισμό του διεθνούς λογιστικού προτύπου 24.

β) Εχουν ως άμεσο ή έμμεσο αποδέκτη επιχείρηση διαφήμισης και επικοινωνίας, κατά το μέρος που αφορούν περαιτέρω πληρωμές προς τις επιχειρήσεις.

Οι ανωτέρω πληρωμές δημοσιεύονται ως εξατομικευμένο σύνολο πληρωμών για κάθε ένα από τα νομικά ή και φυσικά πρόσωπα που είναι τελικοί αποδέκτες των πληρωμών αυτών.

[adsense]

Πληροφορίες

Ολα τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν έδρα στην Ελλάδα υποχρεούνται να δημοσιεύουν ετησίως και σε ενοποιημένη βάση πληροφορίες για όλες τις πληρωμές που διενεργούνται εντός της οικείας οικονομικής χρήσης, λόγω δωρεάς, χορηγίας, επιχορήγησης ή από άλλη χαριστική αιτία, προς φυσικά ή και νομικά πρόσωπα. Οι ανωτέρω πληρωμές δημοσιεύονται όσον αφορά τα φυσικά πρόσωπα ως ενιαίο σύνολο πληρωμών προς όλα τα πρόσωπα και όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα ως εξατομικευμένο σύνολο πληρωμών για κάθε ένα από αυτά.

Αναδημοσίευση από: ethnos.gr

Εβδομάδα πληρωμών ΟΑΕΔ – ΕΦΚΑ: Πότε πιστώνονται ποσά στους λογαριασμούς
Μειωμένα ενοίκια: «Ξεκλειδώνουν» οι πληρωμές για Μάρτιο – Δεκέμβριο 2020
Λιβάνιος: Δεν θα πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος αγρότες και αλιείς
Σταϊκούρας: Η μετά – κορονοϊό εποχή θα φέρει στο προσκήνιο νέες προκλήσεις
Αύξηση των ενοικίων – Οι τιμές των ακινήτων ανά περιοχή (Πίνακες)
Reds: Στην τελική ευθεία το Cambas Project