Αθήνα

13 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παπαχελάς για Δένδια-Τσαβούσογλου: Δεν πήγε καλά – Θα μπορούσε να χειροτερέψει η κατάσταση με μονομερή ενέργεια της Τουρκίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟ ΟΟΣΑ: ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ 2015! 0,1% ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ!

Σε δραματική υποβάθμιση των προβλέψεών του για το 2015 όσον αφορά στην Ελλάδα προέβη ο ΟΟΣΑ. Η τετράμηνη αβεβαιότητα και η νέα οικονομική πραγματικότητα οδήγησε τον Διεθνή Οργανισμό να δημοσιοποιήσει νέες εκτιμήσεις για τον προβλεπόμενο ρυθμό ανάπτυξης αλλά και άλλα σχετικά οικονομικά μεγέθη της χώρας. Ενδεικτικό είναι οτι η πρόβλεψη της ανάπτυξης για το 2015 […]

Σε δραματική υποβάθμιση των προβλέψεών του για το 2015 όσον αφορά στην Ελλάδα προέβη ο ΟΟΣΑ. Η τετράμηνη αβεβαιότητα και η νέα οικονομική πραγματικότητα οδήγησε τον Διεθνή Οργανισμό να δημοσιοποιήσει νέες εκτιμήσεις για τον προβλεπόμενο ρυθμό ανάπτυξης αλλά και άλλα σχετικά οικονομικά μεγέθη της χώρας. Ενδεικτικό είναι οτι η πρόβλεψη της ανάπτυξης για το 2015 αναθεωρείται από 2,3% σε … 0,1%!

Σύμφωνα με αυτές τις νέες εκτιμήσεις λοιπόν το ΑΕΠ θα αναπτυχθεί με ρυθμό μόλις 0,1% φέτος έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για 2,3%.

Επίσης το 2016 ο ρυθμός θα είναι 2,3% έναντι της αρχικής εκτίμησης για 3,3%.

Με αυτό το δεδομένο η σχέση του χρέους προς το ΑΕΠ θα αυξηθεί στο 180%, από 174,3% που ήταν η αρχική εκτίμηση, και το 2016 θα μειωθεί στο 178,1% από 171,4% που εκτιμούσαν οι αναλυτές του Οργανισμού πριν.

Επίσης οι αναλυτές του οργανισμού προβλέπουν αύξηση της ανεργίας στο 25,7% φέτος, έναντι της εκτίμησης για 25,2%. Το 2016 θα διαμορφωθεί στο 24,7% έναντι της πρώτης πρόβλεψης για 24,1%.

Ενοίκια: Γιατί είναι ακόμη «στα ύψη» – Ο ρόλος των Airbnb – Λίστα με τα πιο δημοφιλή προάστια της Αττικής (ΠΙΝΑΚΕΣ)
Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε πληρώνονται όσοι έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης – Τι ποσά θα λάβουν
Πώς ο Mr Jumbo βγαίνει αλώβητος από την αύξηση των ναυτικών ναύλων 
Ελλάκτωρ: «Όλα θα τελειώσουν στην γενική σύνελευση της 22ης Απριλίου»
Ελλάκτωρ: Αγωγή κατά Καλλιτσάντση και Εξάρχου για υπεξαίρεση
Μεγάλες ευκαιρίες για την αξιοποίηση της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας στην παραγωγή υδρογόνου με ηλεκτρόλυση νερού