Αθήνα

24 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

(ΒΙΝΤΕΟ) Ατύχημα σοκ στον ποδηλατικό γύρο της Πολωνίας – Σε κώμα 23χρονος ποδηλάτης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδικός Γραμματέας για τα κόκκινα δάνεια ο Φώτης Κουρμούσης!

Ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους διορίστηκε ο Φώτης Κουρμούσης, ενώ η Ειδική Γραμματεία θα επεξεργάζεται τα δεδομένα και θα προτείνει βελτιωτικές παρεμβάσεις προς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους...

Ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους διορίστηκε ο Φώτης Κουρμούσης, ενώ η Ειδική Γραμματεία θα επεξεργάζεται τα δεδομένα και θα προτείνει βελτιωτικές παρεμβάσεις προς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

[adsense]

Ο Φώτης Κουρμούσης το τελευταίο διάστημα διετέλεσε συντονιστής της ομάδας εργασίας για τη Διαχείριση Ιδιωτικού Χρέους στο Γραφείο του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη και απο χθες ειδικός γραμματέας για τα “κόκκινα δάνεια”.

kourmousis_1407

Η ειδική γραμματεία θα έχει την ευθύνη λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου για την υποστήριξή τους, θα μεριμνά για την ομαλή λειτουργία του δικτύου 30 τοπικών Κέντρων Ενημέρωσης – Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ)και θα σχεδιάζει προγράμματα πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των ενδιαφερόμενων φορέων και του κοινού, καθώς και προώθησης των συμμετοχικών διαδικασιών.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, η ΕΓΔΙΧ θα συμβάλλει καθοριστικά στον καθορισμό του πλαισίου διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς συντάσσει την Εθνική Στρατηγική για τη Διαχείριση Ιδιωτικού Χρέους προς έγκριση από το ΚΥΣΔΙΧ, με στόχους και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών, συντονίζει το έργο των εμπλεκόμενων κρατικών φορέων και υπηρεσιών και συμμετέχει στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

[adsense]

Ο Φώτης Κουρμούσης διαθέτει εκτενή εμπειρία στην ολοκληρωμένη διοίκηση οργανισμών, με έμφαση σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αειφόρου ανάπτυξης.
Εργάστηκε ως Ειδικός Σύμβουλος στην Οικονομική Πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP FI), στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (EEA), στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNDP), στο υπουργείο Οικονομικών και στη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την προώθηση επενδύσεων, στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και στο υπουργείο Γεωργίας – Ελληνική Προεδρία της Ε.Ε. 2002.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει μετεκπαιδευτεί στο SAID Business School του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Είναι Διδάκτορας Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Βitcoin: Που υπερέχει έναντι των ελληνικών μετοχών
Η ΔΕΠΑ ενώνει τις δυνάμεις της με την Autohellas Hertz για την προώθηση του φυσικού αερίου ως εναλλακτικό καύσιμο κίνησης
ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Εντυπωσιακή επίδειξη της τεχνολογίας CNG στον Βόλο
Τραπεζικές συναλλαγές: Τι ισχύει από σήμερα
ΑΑΔΕ: Χορηγήθηκαν οι πρώτες τέσσερις άδειες σε επιχειρήσεις για λογισμικά ψηφιακής τιμολόγησης
Τράπεζες: Ποιες συναλλαγές δεν θα πραγματοποιούνται από αύριο στον γκισέ