«Εκπτώσεις» τέλος! Έρχονται αυξήσεις λόγω ΦΠΑ σε 32 νησιά του Αιγαίου

Αντιμέτωποι με την κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ θα βρεθούν από την 1η Ιανουαρίου οι κάτοικοι 32 νησιών του Αιγαίου για τα οποία στο τέλος του 2016 αποφασίστηκε ότι θα μπει τέλος στο «προνόμιο» αυτό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Ανάμεσα στα νησιά που θα δουν τους συντελεστές να αυξάνονται και να πηγαίνουν στο 13% από 5% ο χαμηλός, στο 13% από 9% ο μεσαίος και στο 24% από 17% ο υψηλός βρίσκονται και τα σεισμόπληκτα Λέσβος και Κως.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από την 1η του νέου έτους οι κάτοικοι των νησιών αυτών θα δουν αυξήσεις, μεταξύ άλλων, σε φάρμακα, παιδικά εμβόλια, βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, κρέας, ψάρια, γάλα, λαχανικά, ψωμί, λάδι, ζυμαρικά, λιπάσματα, ζωοτροφές, ρεύμα, νερό, διαμονή σε ξενοδοχεία, τσιγάρα, σπίτια, ρούχα και παπούτσια.

Οι ανατιμήσεις, όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, θα ξεκινούν από το 1,5% και θα φτάνουν το 6% ανάλογα με το προϊόν και την κατηγορία του συντελεστή στην οποία βρίσκεται.

Ποια είναι τα νησιά στα οποία θα αυξηθεί ο ΦΠΑ:

Λέσβος

Χίος

Σάμος

Λήμνος

Ικαρία

Άγιος Ευστράτιος

Ψαρά

Οινούσσες

Φούρνοι

Θύμαινα

Άγιος Μηνάς

Κως

Κάλυμνος

Αστυπάλαια

Κάλυμνος

Κάσος

Τήλος

Σύμη

Λέρος

Νίσυρος

Πάτμος

Χάλκη

Σαρία

Λειψοί

Ψέριμος

Αγαθονήσι

Λέβιθα

Καστελλόριζο

Αρκοί

Γυαλί

Τέλενδος

Φαρμακονήσι

Κίναρος

Δείτε επίσης

«Γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει βγει ακόμη από τα Μνημόνια»

Στο ερώτημα «γιατί η Ελλάδα παραμένει η μόνη χώρα, που δεν έχει κατορθώσει ακόμη να βγει από τα μνημόνια», σε αντίθεση με ό, τι συνέβη στην Κύπρο, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία επιχειρεί να απαντήσει ειδική έκθεση της Eurobank με τίτλο «Το κόστος της αβεβαιότητας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *