Αθήνα

11 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Μέγκαν Μαρκλ: Ρατσισμός στο Παλάτι, ήθελα να αυτοκτονήσω – Η Κέιτ με έκανε να κλάψω πριν τον γάμο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκέφτονται αύξηση των φόρων στα καύσιμα, την ίδια στιγμή που σε όλο τον κόσμο μειώνονται…

Ανάμεσα στις προτάσεις για ισοδύναμα που έχει κάνει η ελληνική πλευρά στους Θεσμούς βρίσκεται και η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα που-εκτός των άλλων- θα σημάνει άνοδο των λιανικών τιμών

Ανάμεσα στις προτάσεις για ισοδύναμα που έχει κάνει η ελληνική πλευρά στους Θεσμούς βρίσκεται και η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα που-εκτός των άλλων- θα σημάνει άνοδο των λιανικών τιμών και επιβαρύνσεις για όλα τα νοικοκυριά.

[adsense]

Σημειώνεται, πως το οικονομικό επιτελείο ψάχνει νέα μέτρα καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα προκειμένου να καλυφθεί λογαριασμός ύψους 1,7 δισ. ευρώ από πρόσθετα φορολογικά μέτρα τα οποία όμως δεν αφορούν τις κλίμακες φορολογίας εισοδήματος και το αφορολόγητο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά τάσσεται υπέρ της αύξησης των φόρων στα καύσιμα, υποστηρίζοντας ότι οι λιανικές τιμές έχουν υποχωρήσει πολύ τους τελευταίους μήνες λόγω της αποκλιμάκωσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα 680 ευρώ ανά 1000 λίτρα καυσίμου, η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στις τρεις πρώτες θέσεις της λίστας με τη βαρύτερα φορολογημένη βενζίνη στην Ευρώπη. Η νέα αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σημαίνει πρακτικά ότι η βενζίνη θα ανατιμηθεί κατά 12-13 λεπτά το λίτρο κάτι που σημαίνει ότι θα επανέλθει στα επίπεδα των 1,5 ευρώ περίπου.

«Επιβεβαίωση» Σταϊκούρα για παράταση του lockdown: «Σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας από τις 22 Μαρτίου εξετάζει η κυβέρνηση»
Μπαράζ πληρωμών την επόμενη εβδομάδα: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους
Κραχ σε εμπορικές και οικιστικές μισθώσεις, λόγω λουκέτων και μείωση εισοδήματος
Αναδρομικά: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές σε 25.000 κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων
ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 5.000 άνεργους με 550 ευρώ το μήνα
«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Τουλάχιστον 80.000 κτίρια θα ενταχθούν εντός του 2021