Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Καραϊβάζ: Tα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβόλαιο θανάτου- Τι περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eλλάκτωρ: Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο συνδιοίκησης με τους εφοπλιστές- H Greenhill έχει επιδοθεί σε «chicken game»

«Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο συνδιοίκησης με τους Καϋμενάκη και Μπάκο», ξεκαθαρίζουν πηγές προσκείμενες στην διοίκηση του Ελλάκτωρα, κάνοντας λόγο για ένα «chicken game» και για «ανταρτοπόλεμο», από την πλευρά των εφοπλιστών.

Όπως ανέφεραν κύκλοι της Ελλάκτωρ «οι εφοπλιστές έχουν επιδοθεί σε ένα παιχνίδι με στόχο την εκπλήρωση δικών τους συμφερόντων, και δεν ενδιαφέρονται για την επόμενη ημέρα στον όμιλο».

«Δεν μπορούμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με ανθρώπους που δεν έχουν την ίδια στόχευση με εμάς. Εκείνο που μπορούνε να κάνουν, είναι είτε να παραμείνουν, προκειμένου να αποκομίσουν τα μελλοντικά κέρδη που θα έρθουν από την ανάπτυξη του Ομίλου, είτε να αποχωρήσουν», αναφέρουν χαρακτηριστικά. «Δεν πρόκειται ποτέ να συνδιοικήσουμε μαζί τους» ξεκαθαρίζουν.

Οι ίδιοι κύκλοι υπενθύμισαν σειρά εταιρειών αγνώστου προέλευσης που έχουν εμφανιστεί από την πλευρά των Μπάκου – Καϋμενάκη, όπως η Invesco, η Greenhill Investments, η Greenhill Investment, η Faralon και η Aiolos. Μάλιστα, θεωρούν την τελευταία 100% θυγατρική του fund Farallon που είχε δανείσει παλιότερα τον κ. Καλλιτσάντση στο πόλεμο με τους κ.κ. Μπόμπολα και Κούτρα, πριν από 2,5 χρόνια για τον έλεγχο της διοίκησης του Ομίλου. Η Aiolos, κατά τη διοίκηση της εισηγμένης, κατέχει το 18,5% των δικαιωμάτων ψήφου της Ελλάκτωρ. Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν ότι είναι προς το συμφέρον της Farallon να ψηφίσει υπέρ της ΑΜΚ, προκειμένου όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν να πάρουν πίσω τα λεφτά τους.

Για τα όσα έγιναν στην τελευταία γενική συνέλευση του Ομίλου, έκαναν παρέμβαση τα στελέχη της Ελλάκτωρ. Εκεί, η Greenhill Investment Limited, υποστήριξε ότι κατέχει 42,9 εκατ. μετοχές (ήτοι ποσοστό 25,5%) του μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου, όμως όπως αποδείχτηκε οι δύο εφοπλιστές είχαν τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν μόνο σε 3,33 εκατ. μετοχές. Τα δικαιώματα ψήφου για τις υπόλοιπες μετοχές που ελέγχει (39,647 εκατ. μετοχές ή 18,5% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ) έχουν εκχωρηθεί σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΧΑΕ, ως ενέχυρο στην Aiolos Investor.

Αναφορικά με τα όσα υποστήριξε χτες η διοίκηση του Ομίλου ότι η Greenhill προχώρησε σε απειλητικά μηνύματα προς την διοργανώτρια τράπεζα θέτοντας πλήθος νομικών ερωτημάτων, προειδοποιώντας ακόμα και με ποινικές διώξεις σε περίπτωση έκδοσης ομολόγου, ουσιαστικά προσπαθώντας να ακυρώσει την ενδιάμεση χρηματοδότηση της θυγατρικής εταιρίας ΑΚΤΩΡ», στελέχη της Ελλάκτωρ υποστηρίζουν ότι υπάρχουν email από την πλευρά του fund των εφοπλιστών προς τα τραπεζικά στελέχη, που τους απειλούν για ποινικές ευθύνες, στην περίπτωση που προχωρήσουν στην έκδοση του.

Σταϊκούρας: Η μετά – κορονοϊό εποχή θα φέρει στο προσκήνιο νέες προκλήσεις
Αύξηση των ενοικίων – Οι τιμές των ακινήτων ανά περιοχή (Πίνακες)
Reds: Στην τελική ευθεία το Cambas Project
ΟΑΕΔ: Προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα – Πότε θα δοθούν
Ελλάκτωρ: Γνωστοποίηση για τα μετοχικά ποσοστά – Με 25,824% οι Μπάκος- Καϋμενάκης και Αν. Καλλιτσάντσης
Εν αναμονή του ανοίγματος οι έμποροι σε Θεσσαλονίκη, Αχαϊα, Κοζάνη