Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άφωνος ο Γιώργος Λιάγκας: Τους αποκάλυψε στο Πρωινό ότι περιμένει παιδί (vid)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάκτωρ: Έγκληση κατά Καλλιτσάντση και Εξάρχου

Σε έγκληση κατά του πρώην βασικού μετόχου και διευθύνοντος συμβούλου της Ελλάκτωρ, κ. Αν. Καλλιτσάντση προχωρά η νυν διοίκηση του ομίλου Ελλάκτωρ.

Στο κείμενο της έγκλησης το οποίο έχει στη  διάθεσή του το TheCaller, ο κ. Καλλιτσάντσης κατηγορείται ότι τέλεσε τα αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας και της κακουργηματικής απάτης.

Όπως αναφέρεται «εξαιτίας των παράνομων οπράξεων η εταιρεία μας υπέστη εκτός από βαρύταη οικονομική ζημιά, υπέρμετρη προσβολή της φήμης, του κύρους και της αξιοπιστίας της ως ανωνύμου εταιρείας και διαταραχή των συναλλαγών της».

Να σημειωθεί ότι η νέα διοίκηση της Ελλάκτωρ έχει ήδη προχωρήσει σε διαδικασίες διαχειριστικού ελέγχου, ζήτημα που είχε θέσει ήδη στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 27 Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διοίκηση του Ελλάκτωρα αναμένεται εντός της εβδομάδας να καταθέσει έγκληση και κατά του πρώην CEO της Άκτωρ Αλέξανδρου Εξάρχου.

Ο κ. Εξάρχου στην έγκληση εναντίον του κατηγορείται ότι έλαβε (μέσω του δικηγορικού του γραφείου) για την διεκδίκηση των απαιτήσεων του Ομίλου (claims)  συνολικού ύψους 105 εκατ ευρώ, αμοιβή 15 εκατ ευρώ. Να σημειωθεί ότι καμμία υπόθεση δεν κερδήθηκε.

Η παραπάνω εξελίξεις προκαλούν εκ νέου σεισμό στο μεγάλο κατασκευαστικό Όμιλο της χώρας, ενώ εκείνο που μένει να διευκρινιστεί είναι η στάση των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου, αναφορικά με την σχέση τους τόσο με τον κ. Εξάρχου αλλά και με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Ελλάκτωρ, Σάκη Καλλιτσάντη.

Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη συνέντευξη του κ. Δ. Μπάκου, στο Βήμα της Κυριακής μαζί του εμφανίστηκε και ο Αλέξανδρος Εξάρχου που συνεργάζεται με τους δύο εφοπλιστές σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα του Ομίλου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστηρίζει ότι διαπιστώνονται σοβαρές ενδείξεις υποβάθμισης της ΑΚΤΩΡ και προειδοποίησε ότι «η ΕΛΛΑΚΤΩΡ χωρίς την ΑΚΤΩΡ δεν είναι η ίδια εταιρεία».

Ελλάκτωρ: «Όλα θα τελειώσουν στην γενική σύνελευση της 22ης Απριλίου»
Ελλάκτωρ: Αγωγή κατά Καλλιτσάντση και Εξάρχου για υπεξαίρεση
Μεγάλες ευκαιρίες για την αξιοποίηση της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας στην παραγωγή υδρογόνου με ηλεκτρόλυση νερού
To πρώην Οινοποιείο Καμπά μεταμορφώνεται σε εμπορικό πάρκο επιχειρηματικότητας, ψυχαγωγίας και άθλησης
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Πότε λήγει η προθεσμία για τους δικαιούχους
Fitch: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος παρά τον κορονοϊό