Αθήνα

17 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ποια είναι η καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών που κάνει απεργία πείνας για να στηρίξει τον Κουφοντίνα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάκτωρ: Έκαναν αγωγή με μία εταιρεία που έχει διαγραφεί από το 2000

Με μία οffshore εταιρεία με έδρα τα Κέυμαν, η οποία έχει διαγραφεί από τα μητρώα το 2000, η εταιρία Greenhill Investments Limited που ελέγχεται από κοινού από τους κ. Δημήτριο Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη, κατέθεσε αγωγή, στρεφόμενη κατά της Reggeborgh, υποστηρίζοντας ότι ο ολλανδικός Όμιλος κατέχει το 37,37% του Ελλάκτωρα οπότε θα πρέπει να υποβάλλει δημόσια πρόταση.

Στην αγωγή αυτή, μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι προκύπτει ζήτημα παραβίασης της διάταξης του άρθρου 7 του Ν. 4361/2007, διότι υπερβαίνοντας το όριο του 1/3 του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εναγόμενης εταιρίας, θα έπρεπε να υποβληθεί από την ολλανδική εταιρία Reggeborgh Invest B.V. υποχρεωτική δημόσια πρόταση εξαγοράς στους λοιπούς μετόχους της εναγόμενης εταιρίας.

Όπως υποστηρίζουν στελέχη της κατασκευαστικής αγοράς, με δεδομένο ότι η εταιρεία η εταιρία Greenhill Investments Limited των Καύμενάκη – Μπάκου έχει διαγραφεί από το 2000,  σημαίνει ότι η εταιρία η οποία πρόσφατα στη μετοχική διαμάχη που ανέκυψε στον όμιλο και απέκτησε ποσοστό μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που αντιστοιχεί στο 16,948%, δεν υφίσταται.

Αυτό προφανώς εγείρει σοβαρά ερωτήματα τόσο για τη νομική εγκυρότητα των αγορών μετοχών όσο και για τυχόν παραβάσεις της νομοθεσίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Συνεχίζονται οι αλλαγές στον Όμιλο

Μετά την Ακτωρ και την Ηλεκτωρ, νέα διοίκηση απέκτησε και η Άκτωρ Παραχωρήσεις, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ, στο πλαίσιο αλλαγής που έχει ξεκινήσει από τα τέλη Ιανουαρίου και την επικράτηση του fund Reggeborgh Invest στον ελληνικό εισηγμένο όμιλο.

Ως πρόεδρος της θυγατρικής τοποθετείται ο κ. Ευθ. Μπουλούτας, που καταλαμβάνει αντίστοιχη θέση και στην θυγατρική Ηλέκτωρ, ενώ ως διευθύνων σύμβουλος επελέγη ο κ. Γ. Συριανός.

Ειδικότερα, το νέο ΔΣ έχει ως εξής:

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΠΟΥΛΟΥΤΑΣ – Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου. Έχει διατελέσει Partner στην Grant Thornton, Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Ivestment Group (MIG), Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Popular Bank, Γενικός Διευθυντής της Eurobank ως υπεύθυνος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Asset Management και Διευθύνων Σύμβουλος της Ιονικής Αμοιβαίων Κεφαλαίων. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D.) από το Massachusetts Institute of Technology (MIT), μεταπτυχιακού τίτλου M.Sc. από το Πανεπιστήμιο Stanford, και Διπλώματος Πολιτικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΡΙΑΝΟΣ – Διευθύνων Σύμβουλος. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από το 1977 μέχρι και το 1981 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως ελεύθερος επαγγελματίας σε μελέτες και κατασκευές ποικίλων τεχνικών έργων, ενώ υπήρξε στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. από το 1981 μέχρι το 1989. Από το 1990 ενετάχθη στον ιδιωτικό τομέα με θέσεις Γενικού Διευθυντή ή Τεχνικού Διευθυντή σε διάφορες μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, με αντικείμενο την κατασκευή σύνθετων τεχνικών έργων κάθε μορφής (αυτοκινητόδρομοι ΠΑΘΕ και ΕΓΝΑΤΙΑΣ, σιδηροδρομικά έργα, Ολυμπιακά έργα, σήραγγες, φράγματα κλπ.). Από το έτος 2007 έχει ενεργό συμμετοχή στη διαχείριση σημαντικών έργων παραχώρησης (ΜΟΡΕΑΣ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ κλπ.). Είναι επί χρόνια Πρόεδρος του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων (Σ.Τ.Ε.Α.Τ.), ενώ διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.).

ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΟΚΑΡΗΣ – Σύμβουλος. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από το 1998 έως το 2007 διατέλεσε Γενικός Διευθυντής της ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗΣ Α.Ε. Από 2007 – 2018 διατέλεσε μέλος Δ.Σ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε και της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.

ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ ΝΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ – Σύμβουλος. Διαθέτει πολυετή εμπειρία ως Οικονομικός και Διοικητικός Διευθυντής σε πολυεθνικές και εγχώριες εταιρίες σε διάφορους κλάδους της αγοράς. Έχει εργασθεί σε εταιρίες πληροφορικής, τηλεπικοινωνίας, κατασκευής, ταχυμεταφορών και παραχωρήσεων. Από το 1996 κατείχε διευθυντική θέση στον Όμιλο Intracom. Έχει σημαντική εμπειρία στην οργάνωση-παρακολούθηση λειτουργίας οικονομικών τμημάτων, στον έλεγχο-παρακολούθηση εταιριών εισηγμένων στο χρηματιστήριο, σε οικονομοτεχνικές/ χρηματοοικονομικές μελέτες και στον στρατηγικό σχεδιασμό των οικονομικών δραστηριοτήτων επιχειρήσεων.Από το 2008 έως σήμερα είναι Οικονομική και Διοικητική Διευθύντρια σε εταιρείες Παραχώρησης του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με ευρύτατη εμπειρία σε θέματα χρηματοοικονομικής παρακολούθησης έργων Παραχώρησης. Η Μαριλένα Νιτσοπούλου κατέχει BSc. σε Computer Science από το University of London Royal Holloway, PG diploma σε Applied Mathematics University of London Kings College και MSc. σε Operational Research από το University of Strathclyde.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΣ – Σύμβουλος. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός με ειδίκευση στην υδραυλική μηχανική, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και από τότε ασκεί το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως αντιπρόεδρος και μέλος ΔΣ στην εταιρεία Εργονομία ΑΕ καθώς και ως Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Εργομετρία ΑΕ. Έως και σήμερα εργάζεται ως Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τεχνικής και εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Temco AE.

Μαίνεται ο «πόλεμος» μεταξύ Heineken και Βεργίνα
Επίδομα 534 ευρώ: Ποιες επιχειρήσεις κόβονται από τις αναστολές Μαρτίου
Κορονοϊός: Ένας στους δύο εργαζόμενους σε αναστολή – Με τα 534 ευρώ 1,1 εκατ. μισθωτοί
Συντάξεις Απριλίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους
Τίτλοι τέλους για την Χαλυβουργική – Μπαίνει σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης
Επίδομα 534 ευρώ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας για τον Μάρτιο 2021