Αθήνα

16 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γλυκά Νερά: Μαρτυρία «φωτιά» – «Δύο Ρομά έκαναν κατάθεση 15.000 ευρώ…»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάκτωρ: Κανονικά η Γ.Σ. – «Στο βρόντο» οι τακτικισμοί Καϋμενάκη και Μπάκου

Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ, στις 11.00 της Πέμπτης, καθώς η αίτηση προσωρινής διαταγής που υπέβαλλε η Greenhill των Καϋμενάκη και Μπάκου με σκοπό να μπλοκάρουν την Γ.Σ., απορρίφθηκε.

Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, αλλά και όλες οι κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα από τους κατ’ ευφημισμόν επενδυτές, αφού μόνο τέτοιοι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν  έχουν ως μοναδικό στόχο: Να βάλουν εμπόδια στην επιβίωση του Ομίλου, καθυστερώντας την υλοποίηση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που έχει δρομολογηθεί ύψους 120,5 εκατ. ευρώ.

Η τακτική τους είναι γνωστή και επαναλαμβανόμενη, αφού το ίδιο είχαν πράξει και στην γενική συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου (τότε που πανηγυρικά το σώμα των μετόχων έδωσε την διοίκηση του Ομίλου στη Reggeborgh), καταθέτοντας την προηγούμενη ημέρα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία απέσυραν μία ημέρα μετά, λίγο πριν την διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο έχουν κάνει και με τα νέα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν την περασμένη Τετάρτη και τελικά χτες τα απέσυραν, εκτός από αυτό που ζητούν ακύρωση των αποφάσεων της Γενικής συνέλευσης του Ιανουαρίου.

Πέρα από τους τακτικισμούς, τις μεθοδεύσεις, και τον βρώμικο πόλεμο που εδώ και καιρό έχουν επιδοθεί οι Καϋμενάκης και Μπάκος με στόχο να πλήξουν την λειτουργία της εταιρείας, η σημερινή γενική συνέλευση καλείται να δώσει το πράσινο φως στην έγκριση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της Άκτωρ.

Πηγές προσκείμενες στην διοίκηση του Ομίλου Ελλάκτωρ, αναφέρουν ότι «όλα θα τελειώσουν στη γ.σ» αφήνοντας να εννοηθεί ότι η δρομολογούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου 120,5 εκατ ευρώ είναι πιθανόν να εγκριθεί.

Αυτό άλλωστε, όπως κατά καιρούς έχει επισημανθεί από την νέα διοίκηση του Ομίλου, είναι η μόνη λύση για να ξεπεραστούν τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ακτωρ, θυγατρική της Ελλάκτωρ και απαλλαγμένη από την κακοδιαχείριση και τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος να προχωρήσει στην επόμενη ημέρα.

Την αναγκαιότητα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου για να προχωρήσει η εταιρεία, επισήμαναν κύκλοι της Ελλάκτωρ και σε πρόσφατη ενημέρωση των δημοσιογράφων, τονίζοντας ότι “όποιος επιχειρήσει να δημιουργήσει πρόβλημα στην γενική συνέλευση, ώστε να μην εγκριθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στους υπόλοιπους μετόχους και τους 6.000 εργαζόμενους της εταιρείας.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι ο εφοπλιστής Διαμαντίδης, ο όποιος κατέχει το 4,9% της μετοχικής σύνθεσης της Ελλάκτωρ, θα συμμετέχει μέσω πληρεξούσιου στη Γενική Συνέλευση και θα ψηφίσει υπέρ της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Πιστώθηκαν 189,2 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους
Συντάξεις Ιουνίου: Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι
Ελληνικές Τράπεζες: Ψήφος εμπιστοσύνης από τους οίκους αξιολόγησης
Η Reggeborgh ενισχύει τη συμμετοχή της στον Ελλάκτωρα – Αποκτά το 12,5% του Λ. Μπόμπολα
Lamda Development: Εντός δύο ετών το 51% του τιμήματος για το Ελληνικό
Lamda Development: Μέσα στον Ιούνιο πέφτουν οι υπογραφές για τη μεταβίβαση της Ελληνικό ΑΕ
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7:  Τελευταία ημέρα αιτήσεων για τους δικαιούχους